szombat, április 20, 2024

Christopher Bell a pole-ban Talladegában, Reddick elütött valakit

Dátum:

Megosztás:

Bell Kyle Larsont megelőzve szerezte meg a pole pozíciót a vasárnapi Talladega Superspeedwayen rendezett versenyre.

- Reklám -

Bell 180,591 mérföld/órás körátlaga éppen csak megelőzte Larsont (180,516 mérföld/óra). Bell Joe Gibbs Racing csapattársa, Denny Hamlin lett a harmadik (180,421 mph).

- Reklám -

Két futammal a NASCAR Cup Series rájátszásának második fordulójának vége előtt Bell a 11. helyen áll a 12 versenyző közül a tabellán, így fontos neki, hogy az elkövetkezendő két versenyen jó eredményeket érjen el.

Az október 9-i, Charlotte Roval-i futamot követően a négy legalacsonyabb pontszámmal rendelkező, a fordulóban győzelem nélkül álló pilóta kiesik a további rájátszásból.

- Reklám -

Ez volt Bell negyedik pole-ja a 2022-es szezonban.

A legjobb helyről indulunk, ez biztos” – mondta Bell. „Sok pontot kell szereznünk a következő két futamon.

Pontokat kell szereznünk az 1. és a 2. szakaszon, majd nyilvánvalóan a lehető legjobb helyen kell végeznünk a versenyen. Keményen fogunk dolgozni. Meg kell néznem, hogy el tudom-e végezni a munkámat, és az élen tudok-e maradni.

Aric Almirola a negyedik helyen végzett, és Chase Briscoe zárta a top 5-öt

A top 10-be még Ross Chastain, Noah Gragson (Alex Bowman helyett), Tyler Reddick, William Byron és Ty Gibbs került be, bár Gibbs No. 23-as Toyotája javításra szorulhat.

Ty Gibbs kvalifikációs futása alatt a 23-as rajtszámú Toyota jobb első gumija körül füst kezdett gomolyogni. Befejezte a körét, és versenyképes sebességet ért el.

A csapat végül megállapította, hogy folyadékszivárgás történt. Az autón munkát kell végezni, és Gibbsnek végül a vasárnapi futamon a mezőny végéről kell majd indulnia.

Tyler Reddicknek sem volt egyszerű napja: a levezető köre után boxutcába hozta a 8-as Chevrolet-t, de nem tudta időben megállítani az autóját, és nekiment egy pályabírónak.

A pályabíró könnyebb sérüléseket szenvedett, Reddick autója pedig megsérült, ami javításra szorulhat. Ha így lesz, akkor ő is az utolsó helyről rajtolhat majd vasárnap.

Végeredmény