péntek, szeptember 22, 2023

VIDEÓ: Furcsa módon „bukta” el a bajnoki címet Juan Pablo Montoya

Dátum:

Megosztás:

Montoya és a DragonSpeed már futam közben lemondott a bajnoki címről, a kolumbiainak viszont nem ez volt a legemlékezetesebb pillanata.

- Advertisement -

A verseny előtt már tudni lehetett, hogy csodára lenne szüksége Juan Pablo Montoyának, és a 81-es rajtszámú DragonSpeed autónak, hogy bajnok legyen.

- Advertisement -

Bár Sebastian Montoya megpördült, később az LMP2-es kategória élére került a csapata. Két kiesés miatt azonban John Farano (#8 Tower Motorsports) már így is idő előtt megnyerte a kategóriát.

A Tower Motorsports így is győzelemmel bebiztosította be a bajnoki címét, miközben Montoya és csapattársai a második helyen végeztek – igaz a korábbi Forma-1-es futamgyőztes valószínűleg néhány horzsolással távozik majd a Petit Le Mans-ról.

- Advertisement -

Történt ugyanis, hogy utolsó stintje után a kolumbiai versenyző éppen kiszállt az autóból, hogy átadja a volánt fiának, amikor nem vett észre egy földön nyugvó kereket és csúnyán elbotlott.

Szerencsére a fiatalos Montoya látszólag sérülések nélkül megúszta az esetet.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.