szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARChase Elliott Austinban szeretné igazán beindítani szezonját

Chase Elliott Austinban szeretné igazán beindítani szezonját

- Hirdetés -

Talán Chase Elliott következik a sorban, hogy futamot nyerjen a Hendrick Motorsports autójával, Larson, Bowman és Byron győzelmei után.

A Hendrick istálló elképesztő rajtja négy futam alatt három győzelmet hozott – Kyle Larson Fontanában, Alex Bowman Las Vegasban és William Byron Atlantában nyert -, így a csapatból már csak Elliott keresi az első győzelmét a szezonban.

- Hirdetés -

Erre jó esélye van vasárnap, a NASCAR második versenyén, melyet a Circuit of the Americas pályán tartanak. Az elsőt, 2021-ben Chase Elliott nyerte.

A 2020-as bajnok tavalyi győzelmét szakadó esőben aratta, azonban a versenyt félbe kellett szakítani. Nem volt meglepetés a győzelme, az épített pályán, hiszen összesen hétszer nyert már ilyen típusú aszfaltcsíkon.

- Hirdetés -

Úgy vélem, hogy a COTA lesz az első lehetőség arra, hogy az összes versenyző igazán ráhangolódjon erre az autóra egy épített pályán. Nem hiszem, hogy a régi autókhoz képest sokban változott volna a dolog.

Amikor a Charlotte Roválon körözgetett Elliott a Next Gen-el, a NASCAR új autója az IMSA GT autókra emlékeztette a Hendrick Motorsports-al nemrég szerződést hosszabbító versenyzőt.

Szinte jobban illik az épített pályás versenyzéshez, mint az oválokhoz. Szóval szerintem jó lesz a hétvégi verseny” – mondta.

Csapattársa, William Byron, szerint az autó talán túlságosan is jó lesz az épített pályákon.

Lehet, hogy annyira feküdni fog az autónak ez a pálya, hogy a verseny pont emiatt nem lesz olyan izgalmas?” – tette fel válaszként a kérdést Byron.

Az oválokon azért jók a versenyek, mert az autó nem annyira illeszkedik ahhoz a pályatípushoz. Félő, hogy a mezőny szét fog szakadni itt.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss