back to top
vasárnap, május 19, 2024

Chase Elliott Austinban szeretné igazán beindítani szezonját

Dátum:

Megosztás:

Talán Chase Elliott következik a sorban, hogy futamot nyerjen a Hendrick Motorsports autójával, Larson, Bowman és Byron győzelmei után.

- Reklám -

A Hendrick istálló elképesztő rajtja négy futam alatt három győzelmet hozott – Kyle Larson Fontanában, Alex Bowman Las Vegasban és William Byron Atlantában nyert -, így a csapatból már csak Elliott keresi az első győzelmét a szezonban.

- Reklám -

Erre jó esélye van vasárnap, a NASCAR második versenyén, melyet a Circuit of the Americas pályán tartanak. Az elsőt, 2021-ben Chase Elliott nyerte.

A 2020-as bajnok tavalyi győzelmét szakadó esőben aratta, azonban a versenyt félbe kellett szakítani. Nem volt meglepetés a győzelme, az épített pályán, hiszen összesen hétszer nyert már ilyen típusú aszfaltcsíkon.

- Reklám -

Úgy vélem, hogy a COTA lesz az első lehetőség arra, hogy az összes versenyző igazán ráhangolódjon erre az autóra egy épített pályán. Nem hiszem, hogy a régi autókhoz képest sokban változott volna a dolog.

Amikor a Charlotte Roválon körözgetett Elliott a Next Gen-el, a NASCAR új autója az IMSA GT autókra emlékeztette a Hendrick Motorsports-al nemrég szerződést hosszabbító versenyzőt.

Szinte jobban illik az épített pályás versenyzéshez, mint az oválokhoz. Szóval szerintem jó lesz a hétvégi verseny” – mondta.

Csapattársa, William Byron, szerint az autó talán túlságosan is jó lesz az épített pályákon.

Lehet, hogy annyira feküdni fog az autónak ez a pálya, hogy a verseny pont emiatt nem lesz olyan izgalmas?” – tette fel válaszként a kérdést Byron.

Az oválokon azért jók a versenyek, mert az autó nem annyira illeszkedik ahhoz a pályatípushoz. Félő, hogy a mezőny szét fog szakadni itt.