back to top
vasárnap, június 16, 2024

Chase Elliott 5 évvel meghosszabbította Hendrickes szerződését

Dátum:

Megosztás:

A Hendrick Motorsports vasárnap bejelentette, hogy a szervezet öt évvel meghosszabbította Chase Elliott szerződését.

- Reklám -

A megállapodás értelmében a legendás 9-es autó sofőrje a 2027-es szezonig marad a csapatnál.

- Reklám -

A Hendrick illetékesei jelezték, hogy a megállapodás véglegesítésére és aláírására szombat délután került sor a Daytona International Speedwayen, a vasárnapi szezonnyitó Daytona 500 előestéjén.

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ebben a helyzetben lehetek” – mondta Elliott a csapat közleményében.

- Reklám -

Nagyszerű csapatom van, Alan (Gustafson, a crew chief) vezetésével és a világ legjobb autótulajdonosának és versenyszervezetének támogatásával.

Számomra nagy büszkeség a Hendrick Motorsportsnál versenyezni, és lehetőséget kapni arra, hogy futamokat nyerjek és bajnoki címekért versenyezzek. Az előttünk álló út sikerekben gazdag lesz!

A csapattulajdonos Rick Hendrick 2011 februárjában szerződtette először a csapat tehetségkutató programjába az akkor még csak 15 éves Elliottot.

Rick Hendrick és Chase Elliott
Rick Hendrick és Chase Elliott Fotó: NASCAR Media/Chris Graythen/Getty Images

A 2020-as bajnok 2016-ban jutott el a NASCAR Cup Seriesbe teljes időben, és elnyerte a Sunoco Rookie of the Year kitüntetést.

Elliott 13 győzelmet szerzett a NASCAR legmagasabb osztályában, és a sportág legmagasabb szintjén töltött hat szezonja mindegyikében bejutott a Cup Series rájátszásába.

A JR Motorsports-szal 2014-ben a NASCAR Xfinity Series bajnoki címét is megszerezte.

A 26 éves versenyző a NASCAR Hall of Famer Bill Elliott fia. Az elmúlt négy szezon mindegyikében elnyerte a Cup Series legnépszerűbb versenyzőjének járó díjat.

Chase bajnok a pályán és azon kívül is” – mondta Rick Hendrick, a csapat tulaja. „A versenyautóban rejlő tehetsége tagadhatatlan, és még csak a felszínét kapargatja annak, amire képes.

Ő egy olyan fiatalember, aki koránál érettebb, alázatos, keményen dolgozik, és soha semmit nem vesz magától értetődőnek.

Amíg Chase versenyzik, mi itt akarjuk őt látni a Hendrick Motorsportnál. Ez egy izgalmas módja a szezonkezdetnek, és várjuk a következő évek közös munkáját.