back to top
hétfő, május 20, 2024

Buescher szerencsés, hogy épségben megúszta borulását

Dátum:

Megosztás:

Chris Buescher óriási balesetet szenvedett, miután a 346. körben a Daniel Suarezzel történt ütközése után autója többször is felborult.

- Reklám -

Buescher szerencsére épségben szállt ki autójából.

- Reklám -

A közelharc akkor kezdődött, amikor a top 10-ben autózó Daniel Suarez szorult helyzetbe került a 4-es kanyarban és megpördült.

Buescher 17-es rajtszámú RFK Racing Mustangja pedig Suarez megpördülő autójáról pattant le.

- Reklám -

A borulást az okozta, hogy az autó abroncsa a kocsi alá szorult, és gyakorlatilag rámpaként a levegőbe repítette.

Buescher autója ötször fordult meg tengelye körül, mielőtt a tetején állt meg.

Ez semmiképpen sem ideális” – nyilatkozta humorosan Buescher. „Holnap egy kicsit fájni fognak a porcikáim. Nagyon régen voltam már fejjel lefelé.

A csapat nagyon szép munkát végzett. Nagyszerű sebességünk volt, és megvolt az esélyünk, csak nem jöttek össze a dolgok.

A NASCAR szerint nagyjából öt percbe telt, mire Buescher ki tudott mászni a fejjel lefele lévő autójából.

Nagyra értékelem, hogy segítettek nekem, és újra visszaállították az autót a megfelelő irányba, szóval köszönöm mindenkinek, aki dolgozott azon, hogy kiszedjenek” – mondta Buescher.

Jó érzés volt, amikor végre ki tudtam szállni. A vér egy kicsit a fejembe szökött. Azt hiszem, kihúzhattam volna az öveket és egyből a földre eshettem volna az autóban, de úgy gondoltam, inkább várok.

A baleset csalódást keltő véget vetett egy olyan futamnak, ahol Buescher és a 17-es rajtszámú RFK Racing csapat jó tempót mutatott.

Miután a 18. körben történt megpördüléséből talpra állt, Buescher egész este a top 10-ben futott, és a harmadik szakasz végén elért helyezésével pontokat szerzett. Végül a sok kieső miatt még így is a 26. helyen végzett a vasárnap esti Coca-Cola 600-on.

Nagyon büszke vagyok a csapatomra Jó versenyautónk volt. Végig az első 10-ben autóztunk, de sajnos az ilyen szituációk előfordulnak. Nem rajtunk múlott” – jelentette ki az RFK Racing versenyzője.