péntek, február 23, 2024

Durva büntetés a NASCAR-ban, 100 pontot levontak

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR súlyos L2-es büntetést szabott ki Michael McDowell és a Front Row Motorsports ellen a poconói verseny után.

- Reklám -

A Front Row Motorsports versenyzője, aki a bajnoki tabellán a 20. helyen állt, nagyot bukott, miután a 34-es Ford Mustangon szabálysértéseket találtak.

- Reklám -

A NASCAR mind a versenyzőtől, mind a csapattól 100 pontot, valamint tíz rájátszáspontot vont le.

Blake Harris csapatfőnököt 100 000 dolláros pénzbüntetéssel sújtották, és a következő négy futamra eltiltották.

- Reklám -

A büntetés miatt McDowell a 26. helyre esett vissza a bajnoki pontversenyben. McDowell Fordját, és Ricky Stenhouse Jr. 47-es számú JTG Daugherty Chevrolet-jét Pocono után véletlenszerűen kiválasztotta a NASCAR, és visszavitte a NASCAR kutatási és fejlesztési Központjába további ellenőrzésre.

A NASCAR szerint a 34-es rajtszámú Ford megsértette a NASCAR szabálykönyvének 14.1. C&D&Q összeszerelt járművekre vonatkozó szabályait.

A büntetőjelentés a következőképpen szólt: Egyetlen forrásból származó alkatrész módosítása. Továbbá: Minden, a verseny utáni ellenőrzés befejezése után talált L2 büntetés a minimális büntetési lehetőségek alapján büntetés(ek)et von maga után, és a versenyen elért helyezés nem számít bele a rájátszásra való jogosultságba, a rájátszásban való továbbjutásba, a nem pontszerző versenyekre való jogosultságba és a holtversenyekbe.

Ez a büntetés a Joe Gibbs Racing autóinak kettős diszkvalifikációját követi, miután Denny Hamlin és Kyle Busch a múlt hétvégén 1-2. helyen végzett. Mindkét autót szintén visszavitték a NASCAR központjába, de további büntetést nem jelentettek be.

Márciusban Brad Keselowski 6-os rajtszámú RFK Racing csapata hasonló büntetést kapott, mint az FRM és McDowell, miután módosításokat végeztek az autó hátsó burkolatán.