back to top
szombat, május 25, 2024

Bőven fog még gyorsulni a Coliseum pályája

Dátum:

Megosztás:

Nagy újítás a 2022-es szezonra versenyhelyszíneket tekintve az LA Memorial Coliseum negyedmérföldes oválja. Ami ráadásul még gyorsulni is fog a versenymérnök szerint.

- Reklám -

Az első, a Coliseum pályáján rendezett edzéseket Chase Elliott nyerte, majd az időmérőt Kyle Busch. Elliott legjobb ideje 13,455 másodperc volt, ami 66,89 mérföld/órás átlagsebességet jelent. Busch ennél némileg lassabban, 13,745 másodperc alatt ért körbe. Ezek bár lassú tempók, sokan még ennél is kisebb sebességeket vizionáltak a szezonnyitó, Daytonából évtizedek után elhozott Clashre.

- Reklám -

Még az első edzés után válaszolt a Motorsport.com kérdéseire a Coliseum állapotát illetően Kevin Harvick versenymérnöke, Rodney Childers.

Minden egyes alkalommal, hogy kimentünk a pályára, eszközöltünk egy kis változtatást” – engedett betekintést a Coliseum új aszfaltjára történő felkészülésbe Childers. „Ezzel mindig kicsit jobbak tudtunk lenni. Ilyen ez, amikor új aszfaltra megyünk. Olajos ilyenkor az egész. Aztán persze ezt a nap kiszárítja, de ami még fontosabb, hogy gumi is kerüljön rá. A pálya egyre gyorsabb és gyorsabb lesz ezeknek köszönhetően.

- Reklám -

Kyle Buschnak sincs egyébként ellenére az újdonság. „Versenyeztem anno Super Late Model versenyautókkal negyedmérföldes oválokon. Ez egy olyan pályatípus, hogy még csak lekörözni se nagyon fogsz tudni senkit. Folyamatos koccanás lesz az egész verseny.

A Trackhouse Racing versenyzője, a napokban focista honfitársával találkozó Daniel Suáreznek a földrajz is pozitívum. „Különleges dolog LA-ben versenyezni, a Coliseum küzdőterén pedig még inkább. Nincs ugye nekem mexikói verseny, de ez legalább már majdnem olyan. Ennél közelebb nem juthatok jelenleg Mexikóhoz.