back to top
vasárnap, május 26, 2024

A házaspár együtt indul a Truck Series dirt futamain

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Truck Series 2022-es dirt versenyein, a Bristol Motor Speedway-en és a Knoxville Raceway-en egy házaspár lesz a mezőnyben.

- Reklám -

A Halmar Friesen Racing bejelentette, hogy Jessica Friesen visszatér a #62-es Toyota Tundra TRD Pro-val a két versenyre, és csatlakozik férjéhez és a teljes szezonos versenyzőhöz, Stewart Friesenhez, aki az #52-es rajtszámú autót vezeti.

- Reklám -

Friesenék 2014 óta házasok, és gyakran versenyeznek egymás ellen dirt pályákon, amikor Stewart nem a NASCAR-ban szerepel, vagy nem épp a pólóvállalkozásukat felügyelik. Míg Stewart elsősorban dirt modified versenyző, addig Jessica főként sprint autókat terelget, és bőven van tapasztalata a World of Outlaws és az All Star Circuit of Champions futamokról is.

Jessica 2021-ben Knoxville-ben kapott lehetőséget, ahol a huszonhatodik helyen végzett. Ennek következtében ez lett az első NASCAR nemzeti sorozatú futam, ahol férj és feleség indult ugyanazon a versenyen, mióta a Truck Series korábbi versenyigazgatója, Elton Swyer és Patty Moise együtt versenyzett az Xfinity Seriesben az 1990-es években.

- Reklám -

Nagyon izgatott vagyok, hogy újra lehetőséget kapok a Truck Seriesben dirtön” – mondta Friesen.

Hálás vagyok a Halmar Internationalnak és Chris Larsennek, amiért hisznek Stewartban és bennem, ebben a csapatban és a családunkban. Végignéztem, ahogy Chris (Larsen, a HFR társtulajdonosa), Stewart és Trip (Bruce, a csapatfőnök) nagyon keményen dolgozott az elmúlt években, hogy a Halmar Friesen Racinget a NASCAR Truck Series egyik legjobb csapatává építsék.”

„Csodálatos csapatunk van a HFR-nél, és ez a 2022-es teljesítményen is meglátszik. Lehetőséget kapni arra, hogy ezen a szinten versenyezhessek, egy álom, és én ezt ismét megtehetem a férjemmel, aki a csapattársam lesz fiunkkal az oldalunkon.

A #62-es autót 2022-ben a kétszeres Truck Series bajnok Todd Bodine is hat versenyen vezeti, hogy elérhesse a 800 nemzeti szériában való indulást karreirje során. Bodine Las Vegasban a 21. helyen végzett.