back to top
péntek, június 21, 2024

Lezajlottak a NASCAR kvalifikációs futamai

Dátum:

Megosztás:

Négy kvalifikációs versenyt tartottak a NASCAR Cup Series mezőnyének, hogy eldőljön a főfutam rajtsorrendje.

- Reklám -

Nem csak a helyezés számít a kvalifikáción. Aki a rajtpozíciójához képest előrébb végez, az annyiszor kap 3 pontot, ahány helyet sikerült javítania. Amennyiben valaki ugyanott végez, vagy hátrébb, mint ahonnan indult, akkor 0 bónusz pont jár és csak a helyezést veszik figyelembe a végső számításnál.

- Reklám -

1. futam

Ryan Blaney forgott meg a futam első felében. Tyle Reddick domináns teljesítményt nyújtva megnyerte a kiírást, a második helyre az újraindítást követően szárnyra kapott Cole Custer ért be. Alex Bowman és Ross Chastain csatáztak a 3. helyért, végül előbbinek sikerült azt megkaparintania, miután Chastain megforgott és visszaesett az utolsó helyre.

 1. Tyler Reddick
 2. Cole Custer
 3. Alex Bowman

2. futam

Kyle Busch autózott az élen, akinek sikerült is kicsit elnyúlnia a többiektől. Mögötte Kevin Harvick és csapattársa Chase Briscoe harcoltak, amíg meg nem érkezett a salakos tapasztalattal bőven rendelkező Bell, aki mindkettejüket megelőzte. Ebben a futamban Suárez fordította túl autóját a belső íven. Az újraindítás után Harvick egészen a 8. helyig esett vissza, Bell pedig csapattársával Kyle Busch-al küzdött az első helyért, amit aztán 6 körrel a vége előtt sikerült is megszereznie.

- Reklám -
 1. Christopher Bell
 2. Kyle Busch
 3. Chase Briscoe

3. futam

Justin Haley és Joey Logano léptek el a mezőnytől, Chris Buescher és Kurt Busch csatáztak mögöttük. Hamlin autója kapott egy kisebb ütést és csak Noah Gragson-t tudta maga mögött tartani egy darabig. Bubba Wallace és Austin Dillon vívtak még komoly párharcot, Wallace a belső ívről indított zseniális manőverrel lépett túl riválisán és szerezte meg az 5. helyet. Dillon az utolsó körig várt a visszavágással, szintén az alsó ívről támadt és visszaszerezte korábbi pozícióját. Denny Hamlin utolsóként ért célba.

 1. Justin Haley
 2. Joey Logano
 3. Chris Buescher

4. futam

Ty Dillon vezetésével indult a verseny, Kyle Larson 8 körrel a vége előtt pedig begyújtotta azokat a bizonyos rakétákat. Először Stenhouse Jr.-t előzte meg, majd csapattársát Chase Elliott-ot kezdte el szorongatni, hogy megszerezze a második helyet. Ez azonban nem sikerült a tavalyi bajnoknak és az eredmény már nem változott.

 1. Ty Dillon
 2. Chase Elliott
 3. Kyle Larson
Cole Custer
Cole Custer | Fotó: James Gilbert/Getty Images

A főfutam rajtsorrendje

Cole Custer indulhat az élről, miután az előzéseinek köszönhetően ő gyűjtötte a legtöbb pontot.

Boldog vagyok, hogy az első helyről indulhatok, hiszen hátulról rajtolni nagyon rizikós egy ilyen futamon.” – mondta Custer a kvalifikációt követő interjúban.

Ha mezőny végéből rajtolsz, akkor könnyen előfordulhat, hogy már az első szakaszában a versenynek kört kapsz, ezért is örülök ennek az ereménynek.

1. Cole Custer 1. sor 2. Christopher Bell
3. Tyler Reddick 2. sor 4. Chase Briscoe
5. Kyle Larson 3. sor 6. Justin Haley
7. Ty Dillon 4. sor 8. Alex Bowman
9. Chase Elliott 5. sor 10. Joey Logano
11. Kyle Busch 6. sor 12. Austin Dillon
13. Kurt Busch 7. sor 14. Erik Jones
15. Chris Buescher 8. sor 16. Ricky Stenhouse Jr.
17. Michael McDowell 9. sor 18. Brad Keselowski
19. William Byron 10. sor 20. Austin Cindric
21. Daniel Suárez 11. sor 22. Bubba Wallace
23. Todd Gilliland 12. sor 24. Harrison Burton
25. Ryan Blaney 13. sor 26. Corey LaJoie
27. Justin Allgaier 14. sor 28. Noah Gragson
29. JJ Yeley 15. sor 30. Martin Truex Jr.
31. Aric Almirola 16. sor 32. Kevin Harvick
33. Ross Chastain 17. sor 34. Denny Hamlin
35. Cody Ware 18. sor 36. Josh Williams