back to top
szombat, május 25, 2024

Azt ígérik, a hétvégi autóverseny „jobb bárminél, mint amit az F1 hoz az Egyesült Államokba”

Dátum:

Megosztás:

A hétvégén rendezik a Los Angeles-i Coliseumban a NASCAR előszezoni gálaversenyét, a Clash-t, aminek a körítése nagy látványosságot ígér.

- Reklám -

A bajnokságba nem számít bele az itteni sajátos hangulatú viadal, inkább kedvcsinálóként funkcionál a két hét múlva kezdődő idényre. A közvetítő FOX televíziócsatornán szakértőként dolgozó korábbi NASCAR-pilóta, Clint Bowyer hangzatos választ adott arra a kérdésre, hogy az eseményt milyennek látja az F1 egyre növekvő amerikai népszerűségének fényében.

- Reklám -

Olyan akciódús lesz, mint amennyire még sosem volt a sportág, és a lebonyolítás is egyedi. Lesz egy koncert is a szünetben. Garantálom, hogy ez a műsor jobb bárminél, mint amit az F1 hoz az Egyesült Államokba” – mondta.

A világbajnoki sorozat idén már három pályára látogat el az Egyesült Államokba, a már klasszikusnak számító Austin mellett Miamiba és Las Vegasba. Nem véletlenül, hiszen az elmúlt néhány évben robbanásszerűen megnőtt az érdeklődés a sportág iránt.

- Reklám -

Bowyer közvetítőtársa kicsit visszafogottabban fogalmazott és összehasonlította a két szériát. „A Forma-1 az egész világon jelen van, teljesen más, mint a NASCAR, főleg a csapatokon belüli működést illetően. A NASCAR inkább arról szól, hogy minden pilóta magáért küzd, a Forma-1 más” – nyilatkozta Mike Joy.

A különleges helyszínhez különleges program dukál