back to top
péntek, június 21, 2024

Az önfejű NASCAR-pilóta megkapta a büntetését

Dátum:

Megosztás:

Megkapta büntetését a versenyirányítással egyet nem értő Josh Williams, aki Atlantában húzta ki a gyufát a NASCAR-felügyelőségnél.

- Reklám -

Az Xfinity Seriesben szereplő Josh Williams volt az atlantai hétvége fő attrakciója, aki – miután a 92-es számú autójával belekeveredett egy kisebb balesetbe, a javítások után a pályára hajtott. A ragasztószalag azonban lerepült az autóról és alkatrészek is a pályára kerültek, és ezzel pedig meg kellett hosszabbítani a sárga zászlót.

- Reklám -

A versenyirányítást ezt követően kiintette a többieket is veszélyeztető autót, Williams pedig le is parkolt… a célegyenesben, majd integetve visszasétált a boxba. Rögtön be is idézték a versenyirányításhoz, és így nyilatkozott, amikor kiengedték a NASCAR tréleréből:

„Nem hiszem, hogy még egyszer megtenném, de remélhetőleg nem is fogunk még egyszer ilyen helyzetbe kerülni.” – emelte ki Williams a motorsport.com-nak.

- Reklám -

Amikor az kérdezték, miért gurult be ennyire, így magyarázta tettét:

„Mindannyian keményen dolgozunk, nem? Teljesítünk X kört, hogy aztán történjen egy ilyen, és emiatt kiesünk. Kis csapat vagyunk, és keményen dolgozunk. A szponzorokat muszáj boldoggá tennünk, nemigaz? Azzal nem fog menni, hogy bent ülünk a garázsban.”

Végül egy egyversenyes eltiltás lett a vége, de maga az autó indulhat majd, méghozzá Alex Labbe ül majd a volán mögött.