back to top
vasárnap, június 16, 2024

Az „izgatott” Kimi Räikkönen létezik, méghozzá a NASCAR-ban

Dátum:

Megosztás:

A hétvégén kerül sor a NASCAR austini hétvégéjére, Räikkönen itt tér vissza a NASCAR mezőnybe, legutóbbi F1-es győzelme helyszínén.

- Reklám -

Rögtön egy régi arccal, Jenson Buttonnal is megmérkőzhet egy olyan pályán, amin korábban már versenyzett, szemben tavalyi bemutatkozásával Watkins Glenben.

- Reklám -

„Nyilván segít, hogy ismerem a pályát.” emelte ki.

„Mondjuk az F1-es autó és a NASCAR Cup autó kicsit eltérnek egymástól, máshogy érzed, amikot ugyanott mész velük. Emlékeztetnem kell majd magam arra, hogy sokkal kevesebb a leszorítóerő, amikor az első körömet megteszem majd.”

- Reklám -

Ami Watkins Glent illeti, Räikkönen számára már a múlthoz tartozik, de a tanulságok szempontjából hasznos lehet az ottani kiesése is.

„Tavaly nagyon élveztem. – utalt a versenyre. – Sajnos az eredmény nem jött össze, mert egy balesetbe keveredtem, de ez a versenyzés része. Izgatott vagyok, hogy kapok még egy esélyt, remélhetőleg hasonlók nélkül.”

„Nem lesz könnyű, de minél többet töltök a volán mögött, annál egyszerűbb lesz. Most már legalább van valami elképzelésem arról, hogyan történik egy ilyen hétvége. Tavaly is jó munkát végeztünk, de hogy most eredményünk lesz-e, azt nem tudom. Mindenesetre reménykedem benne.”

A Red Bull korábbi csapatfőnöke a Räikkönen-Button kettőshöz csatlakozik