back to top
csütörtök, június 20, 2024

Almirola vitte tovább a NASCAR 49 éve tartó rekordját

Dátum:

Megosztás:

Meglepően jól kezdte a visszavonulására készülő Aric Almirola a 2022-es szezont.

- Reklám -

Almirola, aki úgy döntött, hogy a 2022-es szezon végén visszavonul a teljes idejű NASCAR-versenyzéstől, az egyetlen olyan versenyző a sorozatban, aki a szezon első három futamának mindegyikén az első tízben végzett.

- Reklám -

Az évet a Daytona 500-on elért ötödik hellyel nyitotta, a kaliforniai Fontanában hatodik lett, vasárnap pedig számos probléma leküzdése után, Almirola újabb hatodik helyet szerzett a Las Vegas Motor Speedwayen. A problémák között említhetjük azt, hogy a 2. szakasz során Almirola arról számolt be, hogy zsibbadást érzett mindkét lábában – hasonlót tapasztalt Tyler Reddick is egy héttel korábban Fontanában.

A NASCAR Cup Series elmúlt 49 szezonjában mindig volt valaki, aki az első két futamon a legjobb 10 között tudott végezni. Ezt a hagyományt vitte tovább egyedüliként idén Almirola. Ezzel a három jó eredménnyel meglepetésre a hatodik helyen áll három futamot követően a tabellán, ráadásul Vegasban ő volt csapatának a Stewart-Haas Racing-nek a legjobbja.

- Reklám -

Arra a kérdésre, hogy mi a kulcsa az eddigi sikeres versenyeknek, a 37 éves Almirola így válaszolt: „Harcolunk. Ez a szépsége ennek a csapatnak. Még mindig tanuljuk ezt az autót. Sok mindent meg kell még tudnunk róla, és még mindig próbálunk sok mindent kitalálni.

Az edzések remekek, de a verseny során végig változtatnunk kell, és úgy érzem, hogy minden egyes futamon egyre többet és többet tanulunk, és egy jegyzetfüzetet építünk. A verseny során folyamatosan változtatunk, és próbálunk rájönni, hogy mit hogyan kell csinálni.

Ebben a csapatban annyi küzdeni akarás és bátorság van, hogy nagyon jó velük versenyezni. Folytatjuk a fejlődést, és megpróbáljuk életben tartani ezt a sorozatot, ami a top 10-es helyezéseket illeti. Nagyon jó móka, amikor az élen futsz.