hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARAlmirola vitte tovább a NASCAR 49 éve tartó rekordját

Almirola vitte tovább a NASCAR 49 éve tartó rekordját

- Hirdetés -

Meglepően jól kezdte a visszavonulására készülő Aric Almirola a 2022-es szezont.

Almirola, aki úgy döntött, hogy a 2022-es szezon végén visszavonul a teljes idejű NASCAR-versenyzéstől, az egyetlen olyan versenyző a sorozatban, aki a szezon első három futamának mindegyikén az első tízben végzett.

- Hirdetés -

Az évet a Daytona 500-on elért ötödik hellyel nyitotta, a kaliforniai Fontanában hatodik lett, vasárnap pedig számos probléma leküzdése után, Almirola újabb hatodik helyet szerzett a Las Vegas Motor Speedwayen. A problémák között említhetjük azt, hogy a 2. szakasz során Almirola arról számolt be, hogy zsibbadást érzett mindkét lábában – hasonlót tapasztalt Tyler Reddick is egy héttel korábban Fontanában.

A NASCAR Cup Series elmúlt 49 szezonjában mindig volt valaki, aki az első két futamon a legjobb 10 között tudott végezni. Ezt a hagyományt vitte tovább egyedüliként idén Almirola. Ezzel a három jó eredménnyel meglepetésre a hatodik helyen áll három futamot követően a tabellán, ráadásul Vegasban ő volt csapatának a Stewart-Haas Racing-nek a legjobbja.

- Hirdetés -

Arra a kérdésre, hogy mi a kulcsa az eddigi sikeres versenyeknek, a 37 éves Almirola így válaszolt: “Harcolunk. Ez a szépsége ennek a csapatnak. Még mindig tanuljuk ezt az autót. Sok mindent meg kell még tudnunk róla, és még mindig próbálunk sok mindent kitalálni.

Az edzések remekek, de a verseny során végig változtatnunk kell, és úgy érzem, hogy minden egyes futamon egyre többet és többet tanulunk, és egy jegyzetfüzetet építünk. A verseny során folyamatosan változtatunk, és próbálunk rájönni, hogy mit hogyan kell csinálni.

Ebben a csapatban annyi küzdeni akarás és bátorság van, hogy nagyon jó velük versenyezni. Folytatjuk a fejlődést, és megpróbáljuk életben tartani ezt a sorozatot, ami a top 10-es helyezéseket illeti. Nagyon jó móka, amikor az élen futsz.

 

- Advertisement -

Friss