szombat, április 20, 2024

Allmendinger Xfinity győzelemmel hangolt a Cup versenyre COTA-n

Dátum:

Megosztás:

AJ Allmendinger domináns győzelmet aratott a NASCAR Xfinity Series austini versenyén, ahol a 46 körből 27-et az élen töltött.

- Reklám -

Minden alkalommal, amikor a NASCAR Xfinity Series egy épített pályára megy, az elvárás az, hogy mindenkinek AJ Allmendingerrel és a Kaulig Racinggel kell megküzdenie a győzelemért.

- Reklám -

Ez ismét így volt a szombati Pit Boss 250-es versenyen a Circuit of The Americas pályán, és bár az élen új kihívói akadtak, a 40 éves versenyzőnek sikerült megszereznie hetedik épített pályás győzelmét a NASCAR Xfinity Series-ben.

Allmendinger – aki idén mind a hat versenyén a top10-ben végzett – 27 körön át vezetett, és egy újraindításnál, kevesebb mint 15 körrel a vége előtt megelőzte Ross Chastain-t. Ezzel megszerezte 11. győzelmét a NASCAR Xfinity Series-ben.

- Reklám -

A Kaulig Racing összes dolgozója nagyon keményen dolgozott. Soha nem pihennek” – mondta Allmendinger.

Annyira szerettem volna nyerni. De tudtam, hogy ha jól vezetek, akkor az autónak meglesz a sebessége. A legjobb módja annak, hogy megmutassuk, milyen keményen dolgozik ez a csapat, ha versenyeket nyerünk.

Köszönöm a feleségemnek, hogy elviselte a nyafogásomat és a sírásomat, hogy mennyire béna vagyok. A Cup edzések és a kvalifikáció nem sikerült a legjobban, de ez jó volt, és holnap újra támadni fogunk!

Így ünnepelte csapatával győzelmét AJ Allmendinger
Így ünnepelte csapatával győzelmét AJ Allmendinger Fotó: Dylan Buell/Getty Images/NASCAR Media

Szoros verseny a dobogóért

Austin Hill, a NASCAR Xfinity Series újonca lett a második, alig több mint két másodperccel lemaradva Allmendinger mögött. A Kaliforniában győztes Cole Custer a harmadik helyen végzett az SS Green Light Racing színeiben, a JR Motorsports csapattársai, Noah Gragson és Sam Mayer pedig az első ötben zártak.

Az utolsó néhány körben két top 5-ös autót is kiintettek a versenybírák pálya rövidítés miatt, így járt Jeb Burton, és Jeremy Clements is.

Myatt Snider, aki az idei szezonban még nem tudott egyszer sem a legjobb 20 között végezni, a hatodik helyen végzett, a top 10-et pedig Brett Moffitt, Jade Buford, Miguel Paludo és Sheldon Creed zárta.

Ami a DGM Racing számára bámulatos hétvégének indult, hiszen a szervezet mindhárom versenyzője a top10-ben kezdett, nem zárult ilyen varázslatosan, hiszen Preston Pardus (14.) szerezte meg a csapat legjobb helyezését.

Ross Chastain, aki 14 kört vezetett és folyamatosan Allmendinger legnagyobb riválisa volt a verseny során, végül a 17. helyen végzett, miután Landon Cassill – Allmendinger csapattársa – megpördítette őt az utolsó újraindításnál.

Bubba Wallace sokáig esélyes volt egy top 5-re is a Joe Gibbs Racing 18-as rajtszámú autójával, azonban a verseny vége felé váltóproblémák miatt hátraesett, és végül a 28. lett.

A pole-ból induló Ty Gibbs sem járt sokkal jobban, hiszen a 20 körben kénytelen volt a boxutcába vinni az 54-es rajtszámú Toyotáját, mert úgy tűnt, hogy a jobb első gumival van probléma. Kiderült, hogy a probléma egy törött szelep volt.

A COTA-t elhagyva Noah Gragson továbbra is egypontos előnnyel vezet AJ Allmendinger előtt az alapszakasz pontversenyében, Ty Gibbs, Justin Allgaier és Josh Berry zárja az első ötöt.