kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARKétszeri ráadás után győzött Smith Austinban

Kétszeri ráadás után győzött Smith Austinban

- Hirdetés -

Kiénekelte Kyle Busch szájából a sajtot Zane Smith a NASCAR Camping World Truck széria austini versenyén. A Front Row Motorsports versenyzője idei második győzelmét aratta.

Az austini hétvége versenyprogramja a Truckok versenyével keződött. A 36 versenyzőt számláló mezőnyre 42 kör várt a COTA-n, ezek a szokás szerint 3 szegmensre osztott körözés azonban egy késői sárga miatt ennél kissé hosszabbra nyúlt.

- Hirdetés -

A szegmensek képe nagyjából ugyan úgy nézett ki; Kyle Busch vezetett, majd a szakaszhatár előtt nem sokkal kiállt a pitbe, így a következő újraindítást az is élről kezdhette. Zöld zászlót azonban nemcsak a szakasz rajtoknál kellett lengetni, lévén ütközések miatt elég sokszor előkerült a sárga.

Az első ütközés, a Self és Tay Gray közti incidens már az első körben előcsalta a sárga zászlót, ami aztán még 8-szor került elő.

- Hirdetés -

Az utolsó előtti ilyen alkalom a 39. körben volt, amikor Eckes megforgása miatt kellett beküldeni a felvezető autót, a verseny így green-white-checkered befutóval ért véget. Azonban csak egy újabb próbálkozást követően sikerült befejezni a versenyt, hiszen az újraindítást követően jó féltucatnyi versenyző került kisebb-nagyobb gondba. Utóbbi csoportba tartozik Kaz Grala, akinek autója a kavicságyban végezte.

Az utolsó két körre Busch vezette fel a mezőny, a hátsó egyenesben azonban jött a dráma; Busch mellé Friesen és Bowman is betette az autót, utóbbi manővere pedig túl bátornak bizonyult. A verseny során végig az élmezőnyben haladó Kupa-menő összeütközött versenytásaival, Smith pedig a 4. helyről egyetlen kanyar alatt az élen találta magát.

A baleset főkolomposa, Bowmant is utolérte a végzet, pár kanyarral a vége előtt ugyanis defektet kapott, így csak a 25. lett. Kyle Busch-t végül a harmadik helyen intették le. A 61-szeres futamgyőztes előtt John Hunter Nemechek ért célba.

Zane Smith győzelmével az első duplázó lett az idei évben. Rajta kívül még a pontversenyt vezető Chandler Smith rendelkezik győzelemmel.

A FUTAM VÉGEREDMÉNYE – LINK
- Advertisement -

Friss