hétfő, december 11, 2023

Allmendinger legyőzhetetlen, a NASCAR ígérget – Hírmorzsák

Dátum:

Megosztás:

AJ Allmendinger újabb épített pályás győzelmet aratott a NASCAR Xfinity Serisben, miközben a Cup versenyzők power point bemutatót néztek.

  • Két hosszabbításra volt szükség, de a NASCAR Cup Seriesbe 2023-ban visszatérő AJ Allmendinger győzelmi sorozata a Charlotte Roval pályán a NASCAR Xfinity Series-ben továbbra is életben van. Sokáig úgy tűnt, hogy Ty Gibbs lesz a győztes, egészen addig, amíg egy baleset és egy sárga zászló hosszabbításba lökte a versenyt. Az újraindításkor Allmendinger keményen megtámadta Gibbset az 1-es kanyarban, és a 2-es kanyarban meg tudta előzni őt. Egy újabb sárga zászló azonban újabb esélyt adott a Toyota fiataljának. A következő újraindításnál Allmendinger riválisa előtt tudott maradni, és nyert.
  • 75 perces prezentációt tartott a NASCAR a versenyzőknek szombaton, ahol adatokat mutattak nekik a hétközi töréstesztről. A NASCAR szerint eredményes teszten vannak túl, és ígéretet tettek a versenyzőknek, hogy a következő szezonra megoldást találnak néhány biztonsági aggályukra.
  • Két meg nem nevezett versenyző a NASCAR diavetítéssel egybekötött ülését a „Seinfeld” egyik epizódjához hasonlította. Erik Jones „a sérelmek kiszellőztetéseként” jellemezte, míg Brad Keselowski, az RFK Racing versenyzője és résztulajdonosa azt mondta, hogy „mindenkinek volt egy kis mondanivalója”.

Larson vs. Eliott, NASCAR mellett Indy 500?

  • Kyle Larson szombaton azt mondta, hogy engedélyt kapott a Hendrick Motorsporttól arra, hogy részt vegyen az Indy 500-on, amennyiben sikerül egyezséget kötni a versenyen való indulásáról egy csapattal – írja Jenna Fryer az Associated Press újságírója. Larson állítólag már beszélt az tulajdonos Rick Hendrickkel, valamint a csapat alelnökével, Jeff Gordonnal arról, hogy szeretne indulni az Indy 500-on, és mindketten pozitív választ adtak.
  • Ha már Larson: A hétszeres Cup Series bajnok, és volt Hendrick Motorsports versenyző Jimmie Johnson pénteken az amerikai Fox Sports televíziós csatornán volt meghívott vendég a NASCAR Race Hub nevezetű műsorban, ahol a 2021-es bajnok rivalizálását Chase Eliottal a saját, és Jeff Gordon csatájához hasonlította. „A hősöm volt az autóm tulajdonosa volt (Gordon), és egyben ő volt az, aki a legnagyobb riválisom volt a pályán” – mondta Johnson. „Nagy volt a csata, de mindig tiszteltük egymást, és ez Rick Hendrick befolyásának köszönhető. Szóval igen, lehetnek heves pillanatok, összeveszések, de nagy a tisztelet az egész csapatban, és ez az a ragasztó, ami igazán összetartja az egészet.”
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.