szombat, április 20, 2024

Joey Logano a pole-ban, Chastain és Daly is autót tört

Dátum:

Megosztás:

A rosszul alakuló talladegai versenye után Joey Logano azonnal visszavágott, és megszerezte a pole-t Charlotte-ban, miközben Chastain a falban kötött ki.

- Reklám -

Logano idei harmadik pole pozícióját szerezte meg, miután William Byront megelőzve a leggyorsabbnak bizonyult, ezzel megszerezte a harmadik pole pozícióját a 2022-ben, pályafutása során pedig 25. alkalommal vezetheti majd fel elsőként a mezőnyt.

- Reklám -

A kör rendben volt. Úgy éreztem, hogy az utolsó sikánt, elrontottam, de így is meglett” – mondta Logano.

Az autómban nyilvánvalóan van némi sebesség. Nagyon jó volt a versenypálya többi részén. Az első helyről indulni jó dolog. Remélhetőleg el tudjuk végezni a dolgounkat. Az a feladatunk, hogy bejussunk a következő fordulóba (a rájátszásban).

- Reklám -

Miután a múlt hétvégén Talladega-ban a 27. helyen végzett, Logano a rájátszás második fordulójának vasárnapi, utolsó futamára az ötödik helyen érkezik a tabellán, 18 ponttal a továbbjutáshoz szükséges határ felett.

A második sorból William Byron és Tyler Reddick indulhat majd, míg a top 5-be még Austin Cindric került be.

A top 10-be még Ryan Blaney, AJ Allmendinger, Christopher Bell, a múlt hétvégi futam győztese, Chase Elliott és Ross Chastain került még be.

Chastain az utolsó körös kvalifikációs kísérleténél az 5-ös kanyar közelében letért a pályáról, és a gumifalba csapódott. Amennyiben nem tudják megcsinálni ezt az autóját, és tartalék géppel kell indulnia, abban az esetben az utolsó helyről kell majd rajtolnia.

Allmendinger, aki a szombati edzésen a leggyorsabb volt, az egyik utolsó körös próbálkozása során kihagyta az első kanyar sikánját, ami elvette az esélyét arra, hogy pole-ból rajtoljon.

A NASCAR Cupban itt debütáló IndyCar versenyző, Conor Daly nem tudott részt venni az időmérőn, ugyanis az edzésen csúnyán összetörte autóját, így a versenyen ő biztosan az utolsó sorból kényszerül majd rajtolni. Daly autójában a kormánymű tört el, ami miatt irányíthatatlanná vált az autója.

Végeredmény