vasárnap, április 21, 2024

“Aki szerint a NASCAR unalmas, az szarságot beszél” – teljesen kimerült az idénynyitó egyik sztárja

Dátum:

Megosztás:

Két sorozatban is rajthoz állt és célba ért  a NASCAR szezonnyitóján az egyik vendégpilóta, akinek a debütálása az egyik központi téma volt. Elárulta azt is, hogy tervez-e újra vezetni a bajnokságban.

- Reklám -

A NASCAR csúcskategóriájában Travis Pastrana 11. lett az első megmérettetésén a sportág szentélyében, Daytonában, miután a kvalifikációs futamon elszenvedett baleset az utolsó rajtpozícióba száműzte. Ő is részese volt az utolsó körös tömegbalesetnek, de elevickélt a célvonalig és majdnem elvitte a legjobb újoncnak járó díjat (ez az egy hellyel előtte végző Riley Herbst-é lett).

- Reklám -

Az extrém motorsportok világából érkező Pastrana boldogan értékelt a leintés után, hiszen már az örömteli volt számára, hogy kvalifikálta magát a vasárnapi Daytona 500-ra. Ezen felül nem voltak elvárásai, pedig a hajrában a kieséseknek köszönhetően akár a legjobb öt között végezhetett volna.

Nem vezetem kiválóan a hátsókerekes autókat, aszfalton sem vagyok kiváló. Meg kellett szoknom a lefojtott motorokat ismondta. – Megtiszteltetés volt a többiekkel egy pályán menni, lenyűgöző, hogy a legjobb húsz között végeztem.

- Reklám -

Teljesen fel vagyok dobva, de lehet, hogy egy hétig csak aludni fogok. Mentálisan és fizikálisan is kifacsart ez a hét. Már a Truck futamán is 170-nel vert a szívem, amikor hárman mentünk egymás mellett, 182 volt a csúcsérték. Ennyit számít az adrenalin. Aki szerint a NASCAR unalmas, az szarságot beszél, ők nyilván sosem ültek még ilyen versenyautóban. Ez volt az egyik legizgalmasabb dolog, amit valaha csináltam.

Ettől függetlenül jelenleg kizártnak tartja, hogy visszatérjen akár ide, akár a NASCAR valamelyik másik versenyére.

Ha felhívnának, hogy szabad-e a hétvégém, beugranék, de egyébként nem elég jók a képességeim ahhoz, hogy felvegyem a versenyt a legjobbakkal. Ehhez rengeteg idő kellene, én meg épp vissza akarok venni. Csupán azért voltam itt, mert úgy éreztem, életem legjobb formájában vagyok pilótaként. Salakon nyertem bajnokságokat, csak ki akartam próbálni a Daytona Speedweeks élményét” – közölte.