back to top
kedd, május 21, 2024

A félig visszavonult bajnok pilóta elmondta, hogy érzi magát a súlyos baleset után

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR csúcskategóriájának 2004-es bajnoka, Kurt Busch tavaly szenvedett nagy balesetet és az agyrázkódásból még mindig nem épült fel teljesen, így továbbra sem folytatja autóversenyzői karrierjét.

- Reklám -

Busch nem távolodott el az autóversenyzéstől, jelenleg tanácsadóként segíti Michael Jordan csapatát, a 23XI-t, de egy egyelőre fogalma sincs, mikor ülhet újra volán mögé. Mindazonáltal kijelentette, hogy nem depressziós, igyekszik így is teljes életet élni.

- Reklám -

Jól vagyok, és nagyra értékelem mindenki aggodalmát és jókívánságait. Remélem, hogy amikor újra 100 százalékos leszek és az orvosok engedik, szeretnék újra versenyezni a NASCAR-ban vagy máshol. Mindenesetre jól szórakozom, élvezem az életet” – nyilatkozta a RACER-nek.

Ez volt a helyes döntés, mert tudom, hogy még mindig nem vagyok 100 százalékos. A mindennapi életben minden rendben, de az egyensúlyi gyakorlatoknál érzem, hogy nem vagyok 100 százalékos és nem tudnék a világ legjobbjai ellen versenyezni.

- Reklám -

Busch a 2022-ben bevezetett új autókonstrukció áldozata lett, amelyek háttal történő becsapódásoknál nem teljesítettek jól. Ő is így ütközött falnak Poconóban, miután megcsúszott. A NASCAR a problémák miatt azóta módosított a kocsik hátuljára vonatkozó szabványokon.