kedd, április 23, 2024

A Toyota főnöke beszólt Kyle Buschnak: Túl megosztó a személyisége

Dátum:

Megosztás:

A Toyota főnöke az utóbbi hetekben a sajtóban próbál üzengetni, és a védeni a bizonyítványát, hogy miért nem hosszabbítottak szerződést még Busch-al.

- Reklám -

A Toyota Racing Development főnöke, David Wilson nem tudott Kyle Busch szerződésével kapcsolatban friss információkat adni a médiának a Daytona International Speedwayen, de ismét elmondta, hogy a gyártónál akarják tartani őt.

- Reklám -

Továbbra is benne vagyunk a dologban, továbbra is dolgozunk Kyle-lal, és a szándékunk továbbra is ugyanaz” – mondta Wilson, a Toyota Racing Development elnöke.

Kyle Busch a mi szupersztárunk, és bolondok lennénk, ha nem tennénk meg mindent annak érdekében, hogy a családban tartsuk.

- Reklám -

Mivel az elsődleges szponzor, a Mars (az M&M’s-et is ők forgalmazzák) 2022 végén távozik a sportágból, a Busch új partnerének megtalálása több okból is nehéz. Ezek között szerepel a versenycsapat által kívánt szponzori dollárösszeg és Busch hírneve.

„Minden héten azt mondjuk: Ebben a sportágban a legmagasabb szinten nem elég az, ha az ember a legjobb versenyző” – folytatta Wilson.

Kyle Busch minden idők egyik legjobb versenyzője. Ismétlem, ő a mi szupersztárunk, és éppen azon van, hogy megdöntsön minden rekordot, amit a sportág valaha is látott.

Ez nem elég jó ebben a sportban. Szükséged van az amerikai vállalatokra; szponzorációra, és hogy ez jó dolog-e vagy sem… ezt nem az én dolgom megmondani, de ezek a tények.

Ez egy kihívásokkal teli időszak. Ennek egy része a jelenlegi gazdaság és az infláció, a recesszió, vagy nevezzük bárhogyan is. Ennek egy része pedig, hogy ha egy versenyzőnek polarizáló a személyisége, akkor az nem minden szponzornak tetszik.

Kyle Busch és Justin Marks, a Trackhouse Racing főnöke beszélget
Kyle Busch és Justin Marks, a Trackhouse Racing főnöke beszélget Fotó: NASCAR Media

A Toyota nem fog csekket kiállítani Busch fizetésének fedezésére

Bár a gyártó az egyik leginkább érintett a versenycsapatok támogatásával kapcsolatban és a Kyle Busch Motorsporton keresztül a Camping World Truck Seriesben is szerepelnek, nem az ő felelősségük egy versenyző fizetése – még egy olyan kaliberű versenyzőé sem, mint Busché.

A versenycsapatoknak – a Joe Gibbs Racingnek – szerződése van a versenyzőkkel. Minden egyes versenyzőnkkel kapcsolatban állunk – ezt személyes szolgáltatási szerződésnek hívják -, és ez azért van, mert mindannyian nagyköveteik a márkánknak.

De a versenyzői szerződések kötése nem tartozik a feladataink közé. Egyszerűen nem ezt tesszük. Ez nem a mi dolgunk.

A helyzet gyakran változik, ahogy húzódik, és Wilson elismerte, hogy ez nagyon dinamikus szituáció.

Minden hét, minden nap egy új fordulatot, egy potenciális új lehetőséget hoz, és ezeket futtatjuk végig” – mondta a Toyota főnöke.

Remélhetőleg érkezik majd egy szponzor, aki élni fog a lehetőséggel. Nincs kétségem afelől, hogy Kyle Busch jövőre is Cup-autót fog vezetni a sportágban. A kérdés az, hogy hol és kinek?

Wilson elismerte, hogy a legnagyobb érdeke most mindenkinek Kyle Busch jövőjének bebiztosítása.

Én csak azt szeretném, ha Kyle jó helyen kötne ki. Remélem, hogy a Toyotánál, de a legfontosabb az, hogy talpra álljon, és ő és a családja jó helyen legyen.