péntek, szeptember 22, 2023

A Red Bull fejese már kivetette a hálóját Colton Hertára

Dátum:

Megosztás:

Amennyiben Pierre Gasly az Alpine-hoz igazol, a Red Bull fejese, Helmut Marko Colton Hertát vinné az AlphaTaurihoz.

- Advertisement -

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer nyilvánosan kitart amellett, hogy az enstone-i csapat nem gondolkodik más versenyzőkön, amíg a szerződéseket felülvizsgáló testület hétfőn nem tárgyal Oscar Piastri ügyéről.

- Advertisement -

A Motorsport.com forrásai szerint azonban az Alpine már jelezte Gasly iránti érdeklődését a Red Bullnak.

Sajtóinformációk szerint ha Gaslyt kivásárolja az Alpine, akkor Marko új választottja az Andretti Autosport IndyCar-éllovasa, Colton Herta lehet, akinek szintén McLaren-szerződése van.

- Advertisement -

Érdekes módon szombat délután Spában a Red Bull motorsportfőnökét látták beszélgetni a McLaren vezérigazgatójával, Zak Brownnal.

Az egyik nyilvánvaló probléma, hogy Herta jelenleg nem rendelkezik szuperlicenccel, amely lehetővé tenné számára, hogy 2023-ban az F1-ben versenyezzen.

De ha ezt az FIA kivétellel megoldja, és a McLaren elengedi Hertát, Gasly szabadon átköltözhetne az Alpine-hoz, ami valószínűleg megkönnyítené a Piastri-McLaren-Alpine szituáció tisztázását is.

Még ha Herta nem is tud 2023-ban versenyezni, és Gasly marad az AlphaTaurinál, az amerikai akkor is csatlakozhat a Red Bull alakulatához tesztelői szerepkörben.

Persze az sincs kizárva, hogy a testület nem engedélyezi a Piastri-McLaren szerződést, ebben az esetben pedig a McLarennél lenne egy fennmaradó ülés, amelyre akár Colton Herta, vagy Álex Palou is esélyes lehet – persze még utóbbinak is van egy megoldandó bírósági ügye a Chip Ganassi Racinggel.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.