back to top
péntek, június 21, 2024

A Phoenix-i Xfinity győztes is kétszer ül autóba majd Atlantában

Dátum:

Megosztás:

Nem számít, mit mondanak a statisztikák, Noah Gragson mindig úgy tekint magára, mint a favoritra. Egyszerűen megbízik saját képességeiben.

- Reklám -

Bíznod kell magadban. Amikor kimegyek a versenypályára, mindig úgy gondolom, hogy meg fogom verni a riválisokat. Az eredmények olyanok, amilyenek lesznek, de bíznod kell a képességeidben” – mondja a magabiztos Noah Gragson.

- Reklám -

A JR Motorsports versenyzője a hétvégén kétszer is autóba fog ülni. Szokásos Xfinity szereplése mellett a Kaulig Racing 16-os autóját is ő fogja vezetni a megújult Atlantában.

A fiatal versenyző önbizalma még inkább duzzadhat, hiszen Phoenix-ben nem talált legyőzőre a NASCAR Xfinity Series futamán.

- Reklám -

A tavalyi szezon végén Chris Rice, a Kaulig Racing elnöke megkereste Gragson menedzserét. A csapat egy jelenlegi Chevy versenyzőt szeretett volna, aki segíthet képviselni őket a részleges Cup Series programban.

És amikor jött a lehetőség, a versenyző nem tudott nemet mondani, annak ellenére, hogy szombatonként, az Xfinity versenyeken a Kaulig Racing versenyzői Gragson legnagyobb riválisai.

Még mindig keményen fogok versenyezni ellenük” – tette hozzá Gragson. „Azt mondtam nekik, hogy szombaton nem fogok változtatni semmin, de vasárnaponként mindent beleadok.

Bár Gragson nagyon örül a lehetőségnek, hogy rendszeresen versenyezhet a legmagasabb szinten, tudja, hogy ez más kihívásokkal jár.

A Cup Series a teljes szezont futó sofőrjeihez képest jóval kevesebb tapasztalata van a Next Gen autóval, hiszen eddig csak Daytonában ment az autóval.

Gragson Daytonában a Beard Motorsports 62-es számú Chevrolet-ját vezette
Gragson Daytonában a Beard Motorsports 62-es számú Chevrolet-ját vezette Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR Media

Elvárások? Tanulni, tanulni, tanulni…

Ezen kívül az idei szezont megelőzően csak egyszer találkozott a 16-os rajtszámú autó crew chief-jével, Matt Swiderskivel. A csapat még ülésbetétet sem készített neki. Gragson idén 14 alkalommal fogja képviselni a csapatot a premier kategóriában.

A célom az első öt-hat versenyen az, hogy minél több kört menjek az autóval, és tapasztalatot szerezzek” – mondta a 23 éves versenyző.

Wise is úgy véli, hogy Gragson élni fog a lehetőséggel.

Szerintem ez egy jó tanulási lehetőség lesz számára, és úgy gondolom, hogy nagyon jól fog teljesíteni” – mondta. „Ezt nem feltétlenül a célba érés alapján mérem, sokkal inkább arról van szó, hogyan fogja teljesíteni a munkáját a versenyeken.

Az elmúlt években Gragson talán még nem állt készen az előtte álló kihívásra. De most, hogy már a hatodik teljes évében versenyez a NASCAR egyik legfontosabb szintjén, felkészültnek érzi magát.

Azt hiszem, végre elég érett vagyok ahhoz, hogy tényleg a lehető legtöbbet tudjam kihozni magamból, és a lehető legtöbbet hozzam ki ebből a lehetőségből” – mondta.

Próbálok a lehető legjobb lenni, és tényleg a hétfőtől péntekig koncentrálni, így amikor a versenypályára érünk, akkor már jó móka lesz. Hétközben megcsinálod a házi feladatot, hétvégén elmész megírni a dolgozatot, és mindenre tudnod kell a választ.