back to top
hétfő, május 20, 2024

A NASCAR veteránjai szerint is jöhetnének a rövidebb versenytávok

Dátum:

Megosztás:

Egyre több hang szólal fel a NASCAR versenyek hosszának ügyében, és immáron két igazán nagy név is elmondta véleményét; Harvick és Dale Jr.

- Reklám -

Három teljesen különböző karrierpályán lévő NASCAR-versenyző is azt követeli, hogy rövidítsék le a NASCSAR versenyek hosszát.

- Reklám -

Ezt tette a korábbi NASCAR-pilóta Dale Earnhardt Jr, a veterán versenyző Kevin Harvick és a fiatal sztár, Hailie Deegan.

Ez az egyik Dale Earnhardt Jr. volt, mivel retweetelt egy tweetet, ami lebontotta a NASCAR Cup futamok időtartamát az évtizedek során, és azt, hogy a jelenlegi szakaszrendszer miatt kevesebb időt töltött a „nyers versenyzéssel” a mezőny, mint eddig bármikor.

- Reklám -

Míg Dale Jr. egyszerűen csak egy tweetet támogatott, addig Kevin Harvick nyilatkozatában védte a hagyományos versenyeket, de támogatta a többi futam lerövidítését.

Szerintem a Daytona 500-nak nyilvánvalóan 500 mérföldnek kell lennie. A Coke 600-on pedig lehetne vitatkozni. De a többi futamnak nem is kellene megengedni, hogy 500 mérföldes legyen. Ezek számomra régimódinak tűnnek” – mondta Harvick.

Szerinte egy 500 mérföldes NASCAR verseny átlgaban „túl hosszú”.

„A Coca-Cola 600, a Daytona 500, a Southern 500 – azaz a koronaékszer eseményeknek meg kell tartania  versenytávjait” – mondta.

Ahogy jelenleg zajlanak a dolgok, és a néző szokásokat figyelembe véve szerintem minden másnak rövidebbnek kellene lennie.

Annyi biztos, hogy ha már Kevin Harvick is ezt mondja, a NASCAR-nak érdemes hallgatnia.