vasárnap, december 10, 2023

A NASCAR legendájának leesett az álla Coca-Cola 600-tól

Dátum:

Megosztás:

A 2022-es Coca-Cola 600 nagy siker volt. Sőt, sokan a történelem egyik legjobb NASCAR versenyének kiáltották ki.

- Advertisement -

Igaz, ez volt minden idők leghosszabb NASCAR-futama is, de ez csak még több akciót jelentett a rajongók számára. A NASCAR legenda, és jelenlegi kommentátor Clint Bowyer is határozott véleménnyel volt a versenyről

- Advertisement -

Olyan volt, mintha senki sem akarta volna megnyerni ezt a versenyt. A lemorzsolódás olyan nagy szerepet játszott benne”magyarázta Bowyer, aki a NASCAR Cup Seriesben 541-szer indult, és ezalatt 10 győzelmet szerzett.

Nagyjából mindig lehet tudni, hogy mi lesz egy 600 mérföldes futamon. De ez a Coca-Cola 600 messze a legjobb volt, amit valaha láttam.

- Advertisement -

Vegyük példának Larson és Briscoe csatáját. Elképesztő volt. Szó szerint a fehér zászlóhoz érve dobta el Briscoe, akárcsak Bristolban.

A Stewart-Haas Racing egykori versenyzője elismerte, hogy igazán izgalmas volt látni, ahogy az autók kihasználták a pálya minden négyzetcentiméterét.

Ő és a NASCAR társ-kommentátora Mike Joy azt is megjegyezte, hogy a 63. Coca-Cola 600 volt a leghosszabb a történelemben, legalábbis ami az időt és a körök számát illeti.

Külön pikantéria, hogy bár 600 mérföldes volt a verseny, nem történt zöld zászlós kiállás a 400 kör alatt.

Végül a Joe Gibbs Racing versenyzője, Denny Hamlin lett a nevető… sokadik, és idei második futamgyőzelmét szerezte meg a NASCAR Cup Seriesben.

Most a NASCAR mezőnye majd a World Wide Technology Racewayre, Gatewaybe tart a szezon következő futamára. Ez új terep lesz a versenyzők számára, mivel a Cup Series versenyzői még soha nem versenyeztek itt.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.