back to top
csütörtök, július 25, 2024

Musk bekeményített, vége a jó világnak a Teslánál

Dátum:

Megosztás:

A világ leggazdagabb emberének elege van ebből az egész otthonról dolgozósdiból. A Teslánál jönnek a MINIMUM 40 órás munkahetek.

- Reklám -

Tesla Inc. vezérigazgatója, Elon Musk kedden késő este e-mailt küldött „Mindenkinek” az elektromos autókat gyártó vállalatánál, amelyben részletezte egy korábbi, a vezető beosztású munkatársaknak szóló levelét, amelyben az irodában való jelenlét szükségességéről írt.

- Reklám -

Számos vállalatnál az otthoni munkavégzéshez vagy hibrid politikához szokott alkalmazottak fellázadtak az „RTO” politika és a hosszú ingázás ellen.

A Teslánál mindenkinek legalább heti 40 órát kell az irodában töltenie” – írta Musk egy „Hogy szuper egyértelmű legyek” című e-mailben.

- Reklám -

Ráadásul az irodának ott kell lennie, ahol a tényleges kollégák tartózkodnak, nem pedig valami távoli álirodában. Ha nem jelenik meg valaki, azt fogjuk feltételezni róla, hogy felmondott.

A Bloomberg News megerősítette, hogy a Tesla jelenlegi alkalmazottai szerda reggel megkapták az e-mailt.

Minél magasabb beosztású vagy, annál láthatóbbnak kell lennie a jelenlétednek” – írta Musk. „Ezért éltem annyit a gyárban – hogy a dolgozóim láthassák, hogy mellettük dolgozom. Ha ezt nem tettem volna, a Tesla már rég csődbe ment volna.

Korábban Musk küldött egy e-mailt a vezető beosztású alkalmazottaknak, amelyben megkövetelte, hogy „a Tesla fő irodájában legyenek, ne pedig egy távoli, a munkaköri feladatokhoz nem kapcsolódó fiókirodában, például ha a Fremont gyár emberi kapcsolataiért vagy felelős, de az irodád egy másik államban van.

Az elmúlt hetekben Musk dicsérte a Tesla kínai alkalmazottait, miközben azt mondta, hogy az amerikaiak „megpróbálják elkerülni, hogy egyáltalán munkába menjenek”.

A sanghaji Tesla több ezer alkalmazottja hónapok óta gyakorlatilag bezárva van, 12 órás műszakokban, heti hat napon át dolgoznak.

Egészen a közelmúltig sokan a gyárban aludtak, egy zárt rendszer részeként, amelynek célja, hogy ne kapják el a Covidot.

A unkásokat a létesítmény és az alvóhelyiségek között ingáztatják – használaton kívüli gyárak vagy egy régi katonai tábor között -, ahol a nappali és éjszakai műszakban dolgozók a rögtönzött hálótermekben osztoznak az ágyakon.