szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAJimmie Johnson nem tud másra gondolni, csak a Le Mans-i 24 órásra

Jimmie Johnson nem tud másra gondolni, csak a Le Mans-i 24 órásra

- Hirdetés -

Jimmie Johnson arra vár, hogy biztossá váljon az IndyCar 2023-as naptára. Ha az időpontok kedvezőek lesznek, ott lesz a Le Mans-i 24 óráson.

Márciusban jelentették be, hogy a NASCAR, a Hendrick Motorsports és a Chevrolet jövőre egy módosított Next-Gen Chevrolet Camaro ZL1-et indít Le Mans-ban, hogy tisztelegjenek a NASCAR alapítója, Bill France előtt, aki 50 évvel ezelőtt stock autókat vitt az eseméynre.

- Hirdetés -

Chad Knaus – Johnson korábbi crew chief-e NASCAR-ban – lesz a projekt vezetője, így értelemszerű, hogy a hétszeres NASCAR Cup Series bajnok neve felmerült.

Johnson az elmúlt 2 évben nagy épített pályás tapasztalatokra tett szert, hiszen az IndyCar mellett az IMSA endurance versenyein is indult. A Sebringi 12 órás versenyt viszont ki kellett hagynia, mert IndyCar versenye volt. Pont ez a probléma a Le Mans-i 24 órás versenyre nézve is.

- Hirdetés -

Még mindig türelmetlenül várom az IndyCar jövő évi versenynaptárát” – mondta Jimmie Johnson. “A színfalak mögött nyomulok Jay Frye (IndyCar elnök) és mások felé, hogy minél előbb megpróbáljak rájönni, mi lehet majd a menetrend.

Le Mans-ba szeretnék menni. Csodálatos élmény lenne elmenni a Hendrickkel és az Action Expresszel. Nem szeretném megváratni őket, hiszen nekik is le kell fixálniuk az indulóikat.

Szóval, hálás vagyok, hogy volt néhány beszélgetésem velük, és tudom, hogy van érdeklődés. Ég a vágy bennem, hogy ott legyek Le Mans-ban. Már csak arra várunk, hogy az első dominó eldőljön…

Johnson tehát amellett, hogy Le Mans-ban is indulna, úgy tűnik 2023-ban is teljes szezont szeretne futni az IndyCarban.

Abszolút. Amit eddig csináltam, az nagyon szórakoztató és élvezetes volt. Továbbra is egyre jobb leszek, és természetesen remélem, hogy jövőre is valami hasonlót fogok csinálni.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss