hétfő, február 26, 2024

A NASCAR fejese tudja, hogy baj van, mégis nekiment Harvicknak

Dátum:

Megosztás:

Kevin Harvick éles kritikája után Scott Miller, a NASCAR vezető versenyügyi alelnöke elismerte, hogy elfogadhatatlan ami történik a sportágban.

- Reklám -

Scott Miller a SiriusXM NASCAR Radio-nak nyilatkozva beszélt a meglévő problémákról.

- Reklám -

Természetesen kutatjuk az okokat” – mondta a NASCAR vezető versenyügyi alelnöke. „Ma reggel is ezt tesszük, és minden olyan jelet keresünk, ami kiválthatta ezeket a dolgokat, és ezt egész évben így tettük.

Darlingtonban rengeteg gumitörmelék van. Nem vagyunk biztosak benne, hogy a kipufogó dobozához kerülő gumi volt-e a probléma, de mindent kielemzünk.

- Reklám -

Kevin Harvick Stewart-Haas Racing Fordja kigyulladt a hétvégén a Darlington Raceway-en. Harvick volt az ötödik Ford Mustang pilóta az elmúlt hónapban, akinek nagy visszhangot keltő balesete volt.

Harvick csapattársainak, Cole Custernek és Chase Briscoe-nak a Michigan Speedwayen, illetve a Richmond Racewayen, míg Joey Loganónak és Chris Bueschernek az indianapolisi pályán voltak problémái.

„Elfogadhatatlan, hogy az autók kigyulladjanak, és különböző megoldásokon dolgozunk, és próbáljuk kiiktatni azokat a tényezőket, amelyek kiválthatták ezeket a dolgokat.”

– jelentette ki Miller.

Nyilvánvaló, hogy még mindig van mit dolgoznunk. Megvizsgáljuk a dolgokat a Ford kipufogóján, mert úgy tűnik, hogy nekik kicsit több gondjuk van ezzel, mint a többieknek.

Annak ellenére, hogy a probléma egy gyártónál széleskörű volt, Miller elmondta, hogy a sorozat mindenkivel beszél a NASCAR garázsban.

Mindenkivel beszélünk, és senki sem akarja, hogy ez megtörténjen vele” – mondta Miller. „Azt hiszem, mindenki készséges lesz, hogy megpróbáljon segíteni nekünk.

És az igazsághoz tartozik, hogy nem a Ford volt az egyetlen, akinek problémája volt. De úgy gondolom, hogy néhány más problémára is találtunk megoldást, de ez így nem mehet tovább.

Ez most a prioritásunk.

NASCAR vs. Kevin Harvick

Kevin Harvick verseny utáni nyilatkozatára is reagált a NASCAR fejese, miután a veterán versenyző „szarnak” nevezte az alkatrészeket, és azt mondta, hogy a NASCAR túl csóró ahhoz, hogy kijavítsa a problémákat.

Tudom, hogy ez egy érzelmes pillanat volt, és a versenye tönkrement, de azt mondani, hogy a NASCAR nem törődik a problémával, a lehető legtávolabb áll az igazságtól” – folytatta Miller.

Igazából ennyit tudok erről mondani. Nem fogok semmiféle oda-vissza vitába bocsátkozni Kevinnel az éteren keresztül, de szerintem ő is tudja, hogy valójában mi az igazság.