back to top
hétfő, május 20, 2024

Keserédes győzelmet aratott Erik Jones Darlingtonban

Dátum:

Megosztás:

Bár Erik Jones és a Petty GMS nagyon boldog a darlingtoni első hely okán, sajnálják, hogy nem playoff résztvevőként tehették ezt meg.

- Reklám -

A Darlington Raceway-en megrendezett Southern 500 úgy fog élni az emlékezetben, mint egy diadalmas pillanat, amelyet Erik Jones és a Petty GMS Motorsports számára egyfajta „mi lehetett volna” érzés árnyal majd.

- Reklám -

Ez volt az első alkalom, hogy egy nem a playoffért küzdő csapat nyerte meg a rájátszás első versenyét.

Határozottan király, hogy mi vagyunk az elsők, akiknek ez sikerült, de azt hiszem, az első dolog, amit Erik mondott nekem, hogy ‘de jó lett volna megnyerni Daytonát’” – mondta Elenz, Jones csapatfőnöke.

- Reklám -

Ha Jones nyert volna Daytonában, akkor ott lett volna a rájátszásban. A darlingtoni győzelemmel pedig egyből a legjobb 12 közé jutott volna.

Jones, aki a csapatfőnöke mellett ülve próbálta kifejezni a magában dúló érzéseket, helyeslően bólogatott.

Fantasztikus itt nyerni, de ugyanakkor igen, egy kicsit keserédes az egész” – mondta Jones. „Nehéz felhívni magadra a figyelmet a rájátszásban, ha nem vagy benne a rájátszásban.

Mi lehetne ennél jobb módja ennek? Jó érzés. Úgy érzem, hogy a következő hetekben még több jó pálya vár ránk. Nem mondanám, hogy ez az egyetlen futam, amit megnyerhetünk.

Jones már jó pár éve nem volt ott a rájátszásban. Utoljára 2019-ben kvalifikálta magát, és ironikus módon akkor a darlingtoni győzelmének köszönhetően került be. Akkoriban Darlington volt az utolsó előtti futam az alapszakaszban.

Egyszerűen imádom ezt a helyet, az itteni versenyzést” – jelentette ki Jones. „Különösen ezt, az őszi versenyt szeretem. Amikor tavasszal idejöttünk, nem voltunk rosszak, de mégsem volt az igazi a tempónk.

Ennek az őszi, Southern 500-nak a hosszától kezdve a nappalról éjszakára való átállásig, minden egyes részét imádom.