back to top
hétfő, július 22, 2024

A NASCAR külön elektromos széria indítását fontolgatja

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR operatív igazgatója szerdán elmondta, hogy a NASCAR „vizsgálja a lehetőségét” egy elektromos autós sorozatnak.

- Reklám -

Steve O’Donnell a NASCAR operatív igazgatói posztjára való előléptetését követő telefonkonferencián hangsúlyozta, hogy a Ford, a Chevrolet és a Toyota is jelentős érdeklődést mutatott az elektromos autók versenyzésének irányába való elmozdulás iránt.

- Reklám -

Megvizsgálunk néhány lehetőséget egy bemutató sorozat létrehozásával kapcsolatban” – mondta O’Donnell az NBC Sportsnak.

És mint azt mindenki tudja, óriási a nyomás az összes partnerünkön, sőt, a potenciálisan újonnan érkező gyártókon is.

- Reklám -

Ezért fontos számunkra, hogy feltárjuk ezt a területet. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi partnereink részéről nagy az érdeklődés, hogy részt vegyenek ebben.

A Canalys piackutató cég februárban közzétett elemzése szerint tavaly világszerte 6,5 millió elektromos járművet adtak el.

A jelentés szerint ez 109%-os növekedést mutat 2020-hoz képest. A Canalys kutatása arról számolt be, hogy a teljes globális személyautó-piac 20%-kal nő 2021-ben.

O’Donnell, aki korábban a szankcionáló testület ügyvezető alelnökeként és versenyfejlesztési vezetőjeként dolgozott, azt is megjegyezte, hogy a NASCAR-nak nincs meghatározott ütemterve a teljesen elektromos hajtás felé.

Stev O'Donnell (jobbra) egyre nagyobb szerepet kap a NASCAR-ban
Stev O’Donnell (jobbra) egyre nagyobb szerepet kap a NASCAR-ban Fotó: Chris Graythen/ Getty Images/NASCAR Media

Fontos, hogy megmaradjon a NASCAR hagyományos formátuma

Reményei szerint a motorsport mindkét formája egymás mellett fog létezni, mivel a gyártók a versenypályán is meg akarják mutatni közúti technológiáikat.

Úgy tekintünk a NASCAR-ra, mint egy olyan helyre, ahol egy ideális világban minden dolog minden ember számára elérhető lesz” – jelentette ki O’Donnell.

Tehát ha elmenne egy NASCAR versenyhétvégére, akkor egy versenyhétvége alatt bármilyen típusú technológiát láthatna, amit csak akar.

O’Donnell azt is megjegyezte, hogy a NASCAR-rajongók „nagyon nyitottak, ami egyesek számára meglepő” az elektromos hajtással kapcsolatban. A NASCAR vezetői más energiaforrásokat, például a hidrogént is vizsgálják.

Számunkra a legfontosabb dolog az, hogy a versenynek szórakoztatónak kell lennie” – folytatta a NASCAR újdonsült operatív igazgatója.

A rajongóink szeretik a zajt. Szeretik a hangot, a versenyzés érzését. Szóval ha belevágunk az elektromos térbe, ígérem, hogy az szórakoztató lesz. Bele fog illeni a portfóliónkba, amire a rajongóink büszkék lehetnek majd.

Annyi biztos, hogy a Next Gen autó mind a hibrid, mind az elektromos képességeket szem előtt tartva készült. A széria még nem jelentett be semmilyen konkrét ütemtervet, hogy megtegye a szükséges lépéseket a hagyományos gázüzemű erőforrásról való váltáshoz.