csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARTragédia után örömkönnyek: Gray nyerte a Phoenix-i ARCA versenyt

Tragédia után örömkönnyek: Gray nyerte a Phoenix-i ARCA versenyt

- Hirdetés -

A David Gilliland Racing versenyzője, Taylor Gray győzött az ARCA Menards Series idei második versenyén. A mindössze 16 éves új-mexikói pályafutása első sikerét szerezte.

Tragikusan indult, de mesebeli módon ért véget a David Gilliland Racing hétvégéje. A keddi napon ugyanis egy közúti balesetben elhunyt a csapat kamionjának sofőrje, Steven Stotts. A csapat értelemszerűen pocsék lelki állapotban vágott neki a 150 mérföldes viadalnak, Gray azonban bombaformában versenyzett.

- Hirdetés -

Az idén első versenyét teljesítő új-mexikói több nagy csatát is megvívott. Többek közt a keleti parti sorozat címvédőjét, Sammy Smith-t, és ugyan ezen bajnokság előző évi második helyezettjét, Daniel Dye-t is meg kellett előznie a győzelemért. Utóbbit alig 12 körrel az eredetileg tervezett versenytáv vége előtt sikerült begyalulnia, átvéve ezzel a vezetést.

A verseny green-white-checkered befutóval, és 4 környi ráadásssal ért véget, mely során egy pillanatig nem volt kérdéses a David Gilliland Racing versenyzőjének győzelme.

- Hirdetés -

“Nem nagyon akarták hagyni a többiek, hogy nyerjek. Nagyon kemény ellenfelek voltak, de remekül ment ma este az autónk.” – nyilatkozta az összesen 76 kört az élen töltő Gray.

Gray a verseny megnyerésével rögtön két győzelmet is besöpört, lévén a nemzeti sorozat mellett a nyugati parti széria nyitóversenyeként is funkcionált a futam. Utóbbi bajnokságban pályafutása során negyedik alkalommal ünnepelhetett győzelmet. A fiatal új-mexikói a győzelmét a keddi balesetben elhunyt Steven Stottsnak, valamint a súlyos sérüléseket szerző John Zaverl-nek és Michael Mizzelle-nek ajánlotta.

A FUTAM VÉGEREDMÉNYE – LINK
- Advertisement -

Friss