back to top
vasárnap, július 21, 2024

Hosszú időre elkötelezte magát Lundgaard a Rahalékhoz

Dátum:

Megosztás:

A Rahal Letterman Lanigan Racing és a 21 éves Christian Lundgaard megállapodtak egy több éves szerződéshosszabbításról.

- Reklám -

Ez a szerződés a dán versenyzőt az NTT IndyCar Series programjában tartja a következő években.

- Reklám -

Lundgaard iránt rivális csapatok érdeklődtek, de Bobby Rahal, David Letterman és Mike Lanigan mindent bevetetett, hogy az év újoncának rangsorát vezető versenyző a 30-as számú Hondában maradjon.

Nagy köszönetet kell mondanom Bobbynak, Davidnek és Mike-nak, hogy továbbra is a csapatnál maradhassak” – mondta Lundgaard.

- Reklám -

Az utóbbi időben jó eredményeink voltak, és biztos vagyok benne, hogy ez is segítette a döntésüket.

Lungaardot 2021-ben mutatkozott be Indianapolisban a csapat színeiben, és azóta egyre inkább gyümölcsözik a kapcsolat.

A dán versenyző idén megszerezte élete első dobogós helyezését az Indianapolis épített pályán közel egy évvel azután, hogy tavaly itt debütált.

Először is, egyszerűen csak boldog és szuper izgatott vagyok, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. Egy évvel ezelőtt jól indult a kapcsolatunk, és úgy döntöttek, hogy egy teljes szezonra akarnak engem, és eddig a legtöbbet kihoztuk a lehetőségből” – nyilatkozta Lundgaard.

Biztos vagyok benne, hogy vannak pillanatok, amikor jobban is teljesíthettünk volna, de most lehetőségünk van arra, hogy folytassuk ezt a fejlődést.”

„Sok pályán jártunk eddig, és néhányra vissza is tértünk, és a dobogón végeztünk, úgyhogy remélem, hogy ez a jó tendencia folytatódik majd.

Lanigan nagy potenciált lát a csapatban azután, hogy meghosszabbították Lundgaard szerződését.

Christian remekül akklimatizálódott a különböző kihívásokhoz és az új tapasztalatokhoz ebben a szezonban” – mondta a csapat társtulajdonosa.

A hozzáállása és a profizmusa továbbra is lenyűgöz minket, és a teljesítménye, különösen a szezon második felében, sokat elmond a benne rejlő lehetőségekről.

Nagyon örülünk, hogy a csapatunk tagja lesz az elkövetkezendő években.