back to top
szombat, július 20, 2024

A nap, amikor egy NASCAR-versenyre is megérkezett a hó (videó)

Dátum:

Megosztás:

A Busch Series 2006-os szezonjának első bristoli versenyét egy szokatlan esemény miatt kellett félbeszakítani: a pályán esni kezdett a hó. A Kyle Busch győzelmével zárult viadalt a NASCAR által közétett videó segítségével elevenítjük fel a hazánkban tapasztalható időjárás apropóján.

- Reklám -

A NASCAR másodosztályának, akkori nevén Busch Seriesnek a 2006-os idényében a hatodik futamra a Bristol Motor Speedwayen került sor. A Sharpie Mini 300-at március 25-én rendezték meg a Tennessee-ben található versenypályán.

- Reklám -

A futam 32. körében egy NASCAR-versenyen ritkán látható dolog következett be, elkezdett esni a hó. Ez aztán gyorsan a tapadási viszonyok romlásával, és több pilóta kiforgásával járt, így a NASCAR-nak félbe kellett szakítania a viadalt. A piros zászló körülbelül másfél óráig volt kint, ez alatt a csapattagok, a szerelők, és mindenki, aki a pálya környékén tartózkodott, nagyon jól érezte magát. Hóembert építettek, Kyle Busch és csapata pedig hógolyócsatába kezdett, amelyhez aztán a szurkolók és Tony Stewart is csatlakoztak.

A kényszerszünetet követően a mezőny az idén visszavonuló Kevin Harvick vezetésével a 40. körben indult újra. A leintésig még további balesetek, és ennek következtében számos újraindítás borzolta fel a nézők idegeit. A futam végén aztán Busch örülhetett, aki Harvickot és Matt Kenseth-et tudta maga mögé utasítani.