back to top
szombat, július 20, 2024

Így készítette fel a Ford a Mustangot a világ leghosszabb versenyeire (videó)

Dátum:

Megosztás:

Videósorozatot indított a Ford, amelyben az IMSA-ban és a WEC-ben jövőre bemutatkozó Mustang GT felkészítésébe, „motorsport történetébe” enged közelebbi betekintést.

- Reklám -

A Ford egy videósorozat keretein belül mutatja be, hogyan készítették fel a jövőre debütáló Mustang GT3-at a hosszútávú versenyzésre, a széria első részét a cikk alján találják meg.

- Reklám -

A dearborni gyártó ikonikus modellje – amelynek hetedik generációja jövőre az utcákon és a NASCAR-ban is bemutatkozik majd – korábban feltűnt már gyorsulási és drift versenyeken, a sport- és szériaautók számára kiírt sorozatokban, azonban a hosszútávú bajnokságok legmagasabb szintjét most először tervezi a Mustanggal meghódítani a Ford.

Bemutatkozik a Ford Mustang Dark Horse, amelyet jövőre a NASCAR-ban is láthatunk

- Reklám -

A Ford Mustang GT3 jövőre debütál majd az IMSA és az Endurance Világbajnokság (WEC) mezőnyében is. A nagy bemutatkozásra az előbbi keretein belül január utolsó hétvégéjén megrendezett Daytonai 24 órás versenyen fog majd megtörténni. 2024-ben a hosszútávú versenyek ékkövére, a Le Mans-i 24 órásra június 15-i kezdettel kerül majd sor.

Már mindkét szériában bejelentették az autók legénységeinek egy részét. Az IMSA-ban a GTD Pro, vagyis a csak profi pilótákat felvonultató kategória küzdelmeiben két Ford vesz majd részt, amelyeket a kanadai Multimatic Motorsports fog versenyeztetni. A 86-os számú Mustangban Christopher Mies, Harry Tincknel, és a NASCAR Le Mans-i kalandjában is résztvevő Mike Rockenfeller kapott helyet, a 65-ös számúba pedig Dirk Müller, Joey Hand, és Frédéric Vervisch ülhet majd be.

A WEC-ben a Proton Competition fog indítani két Mustangot. Ebben a szériában egyelőre még nem jelentették be az összes pilótát, mivel a nevezési lista leadásakor csak egy versenyzőt kellett kötelezően megneveznie a csapatoknak. Ez a pilóta a 88-as autó esetében Ryan Hardwick, a 77-es esetében pedig a frissen igazolt Ben Barker volt. A Porschétől érkező brittel együtt jött a gyártóhoz Dennis Olsen is, akinek viszont a pontos szerepét még nem lehet tudni. Az viszont már kiderült, hogy a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Priaulx tesztversenyzőként fogja segíteni jövőre a Fordot. A Proton egyébként az IMSA-ban is megmutatja majd pár versenyen a Mustangjait, azonban erről a projektről további részletek még nem kerültek nyilvánosságra.