csütörtök, június 1, 2023

A Porsche óriási hadsereget küldene a Daytonai 24 órására

Date:

Share:

A Porsche várhatóan jelentős armadával vesz részt majd az új 911 GT3 R első nagy versenyén, a jövő januári Daytonai 24 óráson.

- Advertisement -

A Porsche célja – a Porsche Motorsport North America elnök-vezérigazgatója, Volker Holzmeyer szerint -, hogy akár féltucatnyi új Porsche 911 GT3 R is rajthoz álljon a januári Daytonai 24 órás versenyen.

- Advertisement -

A német gyártó, amely nemrég mutatta be 992-es típusú autóját a Spa-i 24 órás versenyen, külön hangsúlyt fektet a jövő évi IMSA WeatherTech SportsCar Championship szezonnyitójára, amely az autó első nagy versenyeként szolgál majd.

A Sportscar365-nek nyilatkozva Holzmeyer elmondta, hogy a jelenlegi ellátási lánc problémái befolyásolhatják a kezdeti építési számokat, de továbbra is bízik abban, hogy a rajtrácson több Porsche is ott lesz akár a GTD akár a GTD Pro osztályban

Nagyon nehéz megmondani, mert a múltban 60 szett [alkatrész] gyártására adtál ki megrendelést az autó megépítéséhez, és a beszállító egy évre előre azt mondta, hogy ez működni fog” – magyarázta Holzmeyer.

Jelenleg ez nem így van. Tételeket hagyunk jóvá, és amikor megkapjuk a beszállítótól a jóváhagyást, akkor adjuk el az autókat. Tehát lépésről lépésre haladunk.

Amikor arról kérdezték, hogy reálisan hány Porsche-t szeretne látni Daytonában, Holzmeyer azt mondta: „Öt-hat autó körül. Minél több, annál jobb, de ha kevesebb lesz, az is rendben van.

Jelenleg abban a fázisban vagyunk, hogy mindenkivel beszélünk, aki érdeklődik, aztán a megfelelő programokat összehozzuk a megfelelő emberekkel.

Egy GT3-as program nem csak az eladásról szól. Ez összetett, mert az ügyfélnek képzésre és szervizre van szüksége. Megfelelő emberekkel és megfelelő mennyiséggel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy magas színvonalon tudjuk kiszolgálni őket.

Tehát részletesen megvizsgáljuk, hogy az egyes ügyfelek mit szeretnének, és aztán a következő hetekben döntéseket hozunk.

Kik lesznek a Porsche versenyzői?

Bár a Pfaff Motorsport visszatér a GTD Pro osztályba a Porsche új GT3-as autójával, Holzemeyer elmondta, hogy tárgyalásokat folytatnak más leendő ügyfélcsapatokkal is, amelyek jövőre képviseltethetik magukat a kategóriában.

Holzmeyer jelezte, hogy a GTD Pro és GTD csapatok számára jövőre is ugyanolyan szintű ügyféltámogatás lesz, beleértve a gyári pilóták kiosztását is, annak ellenére, hogy a Porsche Penske Motorsport programja elindult a GTP osztályban.

A végén természetesen a csapat dönt” – mondta a Porsche főnöke. „Ha gyári versenyzőket kérnek, akkor leülünk együtt, és meglátjuk, mit tehetünk. De a választás rajtuk múlik, hiszen ez igazi ügyfélversenyzés.

Segítünk, ahol tudunk, ők pedig azt kérhetnek, amit akarnak.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.