csütörtök, június 1, 2023

55 évvel nagyapja győzelme után debütál Marco Andretti

Date:

Share:

Mario Andretti 1967-ben nyerte meg a Daytona 500-at. Míg fia soha nem próbálta ki magát a NASCAR-ban, unokája a NASCAR-ban folytatja.

- Advertisement -

Marco Andretti a Charlotte Roválon fog bemutatkozni majd a NASCAR Xfinity Seriesben, a Big Machine Racing 48-as autójával.

- Advertisement -

Andretti 2006 és 2020 között teljes munkaidőben IndyCar-pilótaként versenyzett, és ezidő alatt két futamot nyert.

Legutóbb a Tony Stewart által szervezett hathetes Superstar Racing Experience (SRX) 2. évadában szerzett bajnoki címet. Két NASCAR legendát, Ryan Newmant és Bobby Labonte-t előzte meg a pontversenyben

Most azonban magával a NASCAR-ral is felveszi a harcot, még idén, a rájátszás során debütál az Xfinity Series-ben. A 48-as rajtszámú Big Machine Racing Chevrolet Camaro-t fogja vezetni a Charlotte ROVAL-on.

Az eseményre október 8-án kerül sor, méghozzá elég nagy fontosságú időpontban, hiszen itt fog eldőlni, ki jut be a legjobb 8-ba a NASCAR Xfinity Series rájátszásában.

A 2021-ben debütáló szervezet a 2022-es szezon során többféle versenyzőt is bevetett. Köztük van Jade Buford, Austin Dillon, Ty Dillon, Tyler Reddick, Kaz Grala és Ricky Stenhouse Jr. is.

Reddick szerezte meg a Scott Borchetta tulajdonában lévő csapat első győzelmét a Texas Motor Speedwayen.

Marco lesz a legendás Andretti család első tagja, aki országos szintű NASCAR-futamon indul, mióta a néhai John Andretti részt vett a 2010-es Daytona 500-on.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.