back to top
péntek, június 21, 2024

15-18 versennyel tervez a Bassett Racing az Xfinity-ben

Dátum:

Megosztás:

A Bassett Racing a 2021-es kudarcokat követően idén ismét megpróbálkozik a NASCAR Xfinity sorozattal. A tavalyi 15 versenyt követően most hasonló mennyiségű indulást terveznek.

- Reklám -

A Ronnie Bassett Jr. neve által fémjelzett alakulat nagy reményekkel vágott neki a tavalyi évnek, azonban 15 próbálkozásból mindössze három alkalommal sikerült kvalifikálniuk magukat a mezőnybe. A csapatvezető, aki nem mellesleg a csapat egyik versenyzője is, reméli, idén szerencsésebbek lesznek.

- Reklám -

„Elmegyünk Daytonába, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz” – mondta Ronnie Bassett Jr. „Remélhetőleg ezúttal nem fog esni az eső. Nyilvánvalóan az a célunk, hogy nevet szerezzünk a csapatunknak. Ha a DGM Racinggel összejött, akkor a Bassett Racinggel miért ne sikerülhetne?”

Nem lesz azonban egyszerű dolguk az idei évben sem, ugyanis a szezonnyitó Daytona-i versenyre nagyjából 50 nevezést várnak. Az Xfinity futamokon a mezőny maximális létszáma azonban mindössze 36 fő, így keményen kell harcolniuk, ha ott szeretnének lenni az indulók közt.

- Reklám -

A csapat egy vérbeli kiscsapat, minden tekintetben. A létszámot elnézve még nehezebbnek tűnik a dolguk, lévén a cég összesen 3 alkalmazottal működik. Ebben a létszámban pedig már Ronnie, és a testvére, Dillon is beletartozik. Ezt látva nemcsak a versenyre való bejutás, de a szerelőcsapat összeállítása is óriási kihívásnak tűnik.

Bassették azonban nem ijednek meg a feladattól, és ismét megpróbálkoznak a lehetetlennel.

„A mezőny egyre nagyobb és nagyobb. Nagyon oda kell tennünk magunkat, ha ott akarunk lenni a rajtnál” – mondta Ronnie. „A célunk az, hogy nevet szerezzünk a csapatunknak, és én, valamint a testvérem visszakerüljünk a versenyzés világába. Úgy érzem, mintha egy örökkévalóság telt volna már el, mióta utoljára versenyen indultunk.”

„Jól meg fogjuk azonban válogatni, hogy hol próbálkozunk. Ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk megfelelően felkészülve, nem fogunk indulni az adott versenyen, bármennyire is szeretnénk. Amikor elindulunk, akkor azonban maximálisan felkészülten fogunk odaállni.”

A csapat ennek megfelelően nem nevezte meg, mely versenyeken szeretnének indulni. Egy azonban biztos; a Daytonát követő nyugati parti versenyeket mindenképp kihagyják, így a szezonnyitót követően 1 teljes hónapjuk lesz a következő futamra való felkészülésre.