vasárnap, április 21, 2024

Visszatér az Indy 500-ra az egyik leghíresebb női pilóta

Dátum:

Megosztás:

Katherine Legge tíz év után újból rajthoz áll májusban a legendás versenyen, a Rahal Letterman Racing biztosít számára autót.

- Reklám -

A 42 éves versenyzőhölgy elsősorban a Hendrickson cég támogatásával vehet részt újra rajta. Legge jelenleg az IMSA, az amerikai sportautózás hosszú távú bajnokságában állandó tag, a Daytonai 24 óráson is ment januárban. 2005-ben két tesztnapon az F1-es Minardinál is tesztelt, főleg innen ismeri a motorsport világa, de nem belőle lett a következő női versenyző a világbajnoki sorozatban, és máshol sem ért el kiemelkedő sikereket, sem a DTM-ben, sem a Champ Car-ban, sem az IndyCar-ban.

- Reklám -

Ettől függetlenül örömmel beszélt a mostani lehetőségről, és úgy érzi, hazatért, miután az online sport egyik bajnokságában korábban már tagja volt Letterman csapatának. „Káprázatos lehetőség számomra, hogy egy Indy 500-győztes csapattal és a Hondával versenyezhetek a világ legnagyobb versenyén, az Indy 500-on. Nagyon hálás vagyok, igyekszem a legtöbbet kihozni belőle” – mondta.

Remélem, tudok tanulni a csapattársaimtól és a stábtól, és azt, hogy gördülékenyen állok át a formaautós versenyzésre. Alig várom a munkát!

- Reklám -

Legge eddig kétszer indult az Indy 500-on, 2012-ben 22., egy évvel később 26. lett.