back to top
péntek, június 21, 2024

Alamizsnát dobnak a tehetséges svéd autóversenyzőnek

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar előszobájának számító sorozat előző évi bajnokának, Linus Lundqvistnek nem jutott ülés idénre sem a legnagyobb presztízsű amerikai formaautós sorozatban, sem máshol. Ez annak fényében különösen zavaró, hogy az értékelésben mögötte végzők közül másoknak összejött az előrelépés.

- Reklám -

Úgy tűnik, Lundqvist idén jobb híján alkalmi szereplésekkel vigasztalódhat az IndyCar-ban, amihez egy tesztelés jelentheti a belépőt. A The Race értesülései alapján erre három hónapon belül kerül sor.

- Reklám -

Szinte mindegyik csapattal beszélni fogok idén az IndyCar-ban, próbálok összehozni valamit. Némelyiknél akadhat lehetőség, hogy néhány futamon indítsanak még autót, akár az Indy 500-on, akár máshol” – mondta Lundqvist a szakoldalnak.

Elárulhatom, hogy vezetni fogok valamikor IndyCar-autót ebben az évben, legalább egy teszt erejéig, aztán meglátjuk, hogyan tovább, rajthoz állhatok-e néhány futamon.

- Reklám -

Korábban az IndyCar-ban Dale Coyne csapatával és a japán Super Formula bajnoksággal hozták kapcsolatba Lundqvistet, aki 2010 óta az első olyan bajnok az utánpótlás-sorozatban, akinek zsákutcába jutott a karrierje. A korábbi riválisai közül többen kifejezték szimpátiájukat felé és hangoztatták, hogy megérdemelne egy ülést.

A pilóta, aki az F1-be is jó lenne, de az IndyCarba sem kellett senkinek

A pilóta helyzetét nehezítette, hogy a bajnoki címért járó jutalmon változtattak, bár az IndyCar próbál segíteni rajta, hogy legalább lehetőséget kapjon.

„Nem ez az első alkalom, hogy egy pilóta nem tud elég anyagi támogatást vinni magával. Tudjuk, hogy működik az üzlet. Amikor egy csapatnak pénzre van szüksége, nyilván nem olyan versenyzőt választanak, akinek nincs pénze. Tudom, hogy így működik. Nem én vagyok az első, és nem is az utolsó, aki így jár. Ettől függetlenül fáj” – mondta Lundqvist.

„Azt hiszem, megérdemelnék egy esélyt, hogy megmutassam, mire vagyok képes.”