szombat, április 20, 2024

Újabb ovál térhet vissza az IndyCarba – de csak 2024-től

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar azon törekvése, hogy a következő években bővítse 17 futamból álló versenynaptárát, egyre több lehetőséggel találkozik.

- Reklám -

A RACER információi szerint a széria 2026-ra 20 futamosra bővítené versenynaptárát úgy, hogy szezononként hozzáadna egy-egy versenyt a jelenlegi 17 futamos menetrendjéhez.

- Reklám -

Az IndyCar első sorban Milwaukee Mile-ra térne vissza, amely 2023-ban már visszatér a NASCAR Truck Series versenynaptárába. Hozzá kell tenni, hogy a mexikói pálya szervezőivel is tárgyalásban állnak.

Ezen felül a 90-es évek után először Denver belvárosának utcáin is újra felbőghetnek az Indy autók motorjai. Ezen felül az IndyCar utószériái, a CART és a Champ Car is versenyzett itt 2002-2006 között.

- Reklám -

Utóbbi tervek még csak kezdeti fázisban vannak, és időbe telne, amíg kialakulna, mielőtt életképes lehetőségnek tartanák az IndyCar-naptárba való felvételét.

A NASCAR tulajdonában álló Richmond is felmerült, azonban érdemes tudni, hogy a két széria között ritka a könnyű megállapodás.

Az IndyCar Series korábban Indy Racing League néven futott a Richmond International Raceway-en 2001 és 2009 között, és a COVID-19 érkezése előtt a sorozat és a RIR korábbi elnöke, Dennis Bickmeier megállapodást kötöttek arról, hogy a széria 2020-ban visszatérhet a 0,75 mérföldes rövid pályára, ez azonban a vírus miatt meghiúsult.

Miután megerősítést nyert, hogy a tervezett pittsburghi utcai verseny nem kerül megrendezésre, az utolsó új lehetőség az ország másik felén található.

A RACER úgy értesült, hogy a sorozat kapcsolatban áll egy meg nem nevezett, nyugaton található épített pályával. A közeljövőben várhatóan további részletek derülnek ki a pályáról.