vasárnap, április 21, 2024

Tőlük fél legjobban az IndyCar címvédője

Dátum:

Megosztás:

Négy pilótát is megnevezett a tavaly diadalmaskodó Will Power, a Team Penske és az IndyCar immáron kétszeres bajnoka.

- Reklám -

Will Power magabiztosan vághat neki a 2023-as szezonnak, mivel nem találtak rá ellenszert még csapattársai sem. Végül a kiegyensúlyozottság volt a kulcs, nem a győzelmek száma, így hiába lesz szoros a mezőny, nem feltétlenül a nyers tempó jelenti majd a különbséget.

- Reklám -

„Szerintem az első öt versenyen kiderül, kik lesznek benne a végjátékban. Nehéz megjósolni, annyi gyors pilóta és csapat van. Ki tudja?” tette fel a kérdést Power.

„Az biztos, a Penske autói jók lesznek, ahogy Ganassi és az Andretti is. Ott van most Kirkwood, úgyhogy erősek lesznek. És a McLarent se hagyjuk ki. Őrület, mennyire szoros.”

- Reklám -

A csapatok mérete alapján nem meglepetés, hogy a négy óriást nevezte meg, a tavalyi eredmények alapján viszont a McLarennek és az évek óta szenvedő Andrettinek is előrébb kéne lépnie.

Ami a pilótákat illeti, Power így válaszolt:

„A csapattársaim mellett szerintem [Álex] Palou lesz a legkeményebb srác. De lehet, hogy [Colton] Herta is kiegyensúlyozott lesz, nehéz megmondani, például [Scott] Dixon is mindig ott van.”

Bár a Penske három pilótája; Josef Newgarden, Scott McLaughlin és Power nyerték meg a versenyek felét tavaly, a legdominánsabb győzelmet Palou szerezte meg a szezonzárón. A címvédő ennek ellenére nem kongatta meg a vészharangot, csak az Indy 500-ra szeretne előrébb lépni.

Newgarden – bár egymás után háromszor is csak második lett – nem változtat majd a hozzállásán, szerinte egyszerűen az IndyCar kiszámíthatalan mivolta akadályozta meg a bajnoki címben. A futamgyőzelmek számának messze ő volt a legjobb, de mégsem övé lett az év végi győzelem.

A kétszeres bajnok nagyon elégedett az IndyCar újításával