szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarSato elégedett a St. Petersburgi "kármentéssel"

Sato elégedett a St. Petersburgi “kármentéssel”

- Hirdetés -

A kétszeres Indy 500 győztes Takuma Sato számára a St. Petersburg Nagydíj előtti napokban nehéznek tűnt a helyzet.

A Dale Coyne Racing with Rick Ware Racing új pilótája nem találta meg a helyes beállításokat, és szerencséje sem volt a nyitó edzésen, hiszen Romain Grosjeannal is ütközött.

- Hirdetés -

A Firestone gyorsabb, piros abroncsain nem tesztelt eleget a japán versenyző, így az időmérőn mindössze a 22. helyet szerezte meg a 26 versenyzőből álló mezőnyben.

A rossz irányba haladó hétvége végül megmenekült, mivel Sato a hetedik helyen tudott végezni, a kétkiállásos stratégiával

- Hirdetés -

Ez egy top 10-es helyezés az első futamon a Dale Coyne Racinggel az RWR-rel” – mondta a 45 éves versenyző.

A fiúk fantasztikus munkát végeztek. Nehéz hétvégénk volt, és a kvalifikáció nem volt ideális. A rajtrács hátsó részéről indultunk, és fokozatosan lépkedtünk feljebb.

Jól indultunk, feljöttünk néhány helyet, és minden egyes etapban stabil teljesítményt nyújtottunk.

Hozzá kell tenni Sato mindig jó volt ezen a helyszínen. Mivel 2014-ben pole pozíciót szerzett a pályán, és épp most szerezte meg a tizedik top 10-es eredményét, nem lehet meglepő a nagyszerű felzárkózás.

Általában sok minden történik itt, de idén nem így történt” – mondta az egyetlen sárga zászlós periódusról, amely csapattársa, David Malukas balesete miatt alakult ki.

Nagyszerű teljesítmény volt a csapattól. Nagyon várom már a következő futamot Texasban. Ez a hétvége nagyon jól sikerült, és jól beilleszkedtem a csapatba.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss