back to top
szombat, július 20, 2024

11 éves televíziós rekordot döntött meg az IndyCar

Dátum:

Megosztás:

Az NBC Sports szerint a múlt vasárnapi St. Petersburgi Nagydíj volt az IndyCar 11 éve legnézettebb szezonnyitó futama.

- Reklám -

A futam közvetítése 1,429 millió nézőt ért el az NBC-n és a Peacockon (az NBC streaming szolgáltatásán), így nemcsak a 2011-es St. Pete óta (1,840 millió, az ABC-n) volt a legnézettebb nyitóverseny, hanem 11 év óta a legnézettebb, nem Indy 500-as verseny.

- Reklám -

A vasárnapi GPSP 53%-os növekedést ért el a 2021-es szezonnyitóhoz képest a Barber Motorsports Parkban (932 000 néző) és 15%-os növekedést a tavalyi St. Pete-i futamhoz képest (1,246 millió), mindkettőt az NBC-n láthatta akkor a nagyérdemű – írja a Racer.com.

A Peacockon történő közvetítésnek köszönhetően a futam 23 800 nézővel növelte az átlagos percenkénti nézettséget (AMA), ami az IndyCar futam legnagyobb közvetített nézettségét jelenti, az Indy 500 kivételével.

- Reklám -

Az AMA magában foglalja az NBCSports.com-on és az NBC Sports alkalmazáson keresztül történő streaminget is.

A futam nézettsége 1,509 millió nézővel érte el a csúcsot a csak a televízióban, és átlagosan 0,89-es háztartási nézettséget ért el. Az elemzés a Nielsen és az Adobe Analytics adatai alapján készült.

A St. Petersburgi verseny egyébként az utolsó körökig kiélezett csatát hozott, Scott McLaughlin és Álex Palou között.

A Team Penske fiatal ászát, és a Ganassi bajnoki címvédőjét a célvonalnál mindössze 5 tized másodperc választotta el.

Scott McLaughlin tehát nyert, és érdekes látni, hogy a feltörekvő csillag teljesítménye mekkora lendületet hozhat az IndyCar versenyek közvetítéseibe.