vasárnap, április 14, 2024

Rossi szerint Verstappen csak kifogást keres az Indy 500 ellen

Dátum:

Megosztás:

Bár több Forma-1-es versenyző szokott Indy 500-as kitérőt tenni karrierje során, Max Verstappen korábban világossá tette, hogy a jövőben sem kíván az Indy 500-on részt venni. Alexander Rossi szerint Verstappen nem jól érvel…

- Reklám -

„Nem kell kockáztatnom az életemet, és potenciálisan megsérülnöm” – véleményezte a nagy presztízsű amerikai versenyt a regnáló Forma-1-es bajnok.

- Reklám -

Alexander Rossi azonban visszavágott Max Verstappen biztonsággal kapcsolatos megjegyzéseire, és „kibúvónak” titulálta azokat.

A 2016-os Indy 500 győztese – és korábbi F1-es versenyző – elmondta, hogy nem lepődött meg azon, hogy Verstappen veszélyesnek bélyegzi az 500 mérföldes versenyt, de egyértelművé tette, hogy nem ért egyet vele.

- Reklám -

A Monacói Nagydíj hétvégéjén kérdezték meg Verstappent, hogy gondolt-e már arra, hogy az Indy 500-on vagy Le Mans-ban versenyezzen, de a Red Bull versenyzője nem vágyik ilyesfajta kockázatra, még a Tripla Koronáért sem.

Max Verstappen
Max Verstappen nem vállalná be az Indy 500-at  |  Fotó: Clive MasoGetty Images / Red Bull Content Pool

Rossi a megjegyzésekre reagálva elismerte, hogy saját F1-es karrierje során ő is osztotta Verstappen nézeteit az Indy 500-ról, de azt mondja, hogy a versenyen való részvétel megváltoztatta a véleményét minden oválpályás versenyről.

„Én is az a srác voltam” – mondta a Sky Sports F1 Any Driven Monday című műsorának nyilatkozva.

„Amikor F1-es pályán vagy, és az egész világod az F1 körül forog, az egy szomorú állapot, mert más versenyek nem igazán léteznek számodra. Annyira egy irányba fókuszálsz.”

„Én is így voltam ezzel. Tudtam, hogy mi az Indy 500, de nem igazán figyeltem rá. De amikor eljössz, és lehetőséged van rá, valóban hihetetlenül különleges esemény – nem csak a motorsportban, hanem globálisan is, ez a legnagyobb egynapos sportesemény a Földön.”

Nem jó ötlet pont a biztonsággal érvelni?

Rossi azonban nem örült annak, hogy Verstappen az Indy 500 potenciális veszélyeit hozta fel az ott versenyzés mellőzésének okaként, és kifogásnak tartja azt.

Ezután az F1-es Monacói Nagydíjra mutatott rá, amelyet az amerikai rendezvénnyel azonos hétvégén tartottak, és amelyen Mick Schumacher autója kettészakadt, miután balesetet szenvedett.

„Bizonyos értelemben talán veszélyesebb. De volt négy balesetünk, és nem hasadt ketté az autónk: ezt nem lehet elmondani a Monacói Nagydíjról. Szerintem a biztonsági érv egy kibúvó” – folytatta Rossi.

„Ezek a válaszok nem lepnek meg, de ez nem jelenti azt, hogy egyetértek velük.”