back to top
vasárnap, június 23, 2024

Rossi nem kalandozik majd, hogy ismét az IndyCar legyen a fókuszban

Dátum:

Megosztás:

Miután megnyerte a legendás Baja 1000-es versenyt, Alexander Rossi az IndyCar mellett jobban eltekint majd a további versenyektől, mint az elmúlt években.

- Reklám -

A kaliforniai versenyző az elmúlt években rendszeresen vett részt már sorozat versenyein is. Az IMSA endurance versenyein (Daytona, Sebring, Watkins Glen, Petit Le Mans) sokszor felbukkant, de a terepen és egyszer még Ausztráliában is megfordult, a Bathurst 1000-en.

- Reklám -

Ezzel párhuzamosan nem termett neki sok babér az IndyCar mezőnyében, két bajnoki dobogós éve – 2018 és 2019 – után még futamot sem tudott nyerni.

A Daytonai 24 órás egyik címvédőjeként még januárban kalandozik egy kicsit, de utána már koncentrálni fog az elkövetkező szezonra.

- Reklám -

„Az egyik fő ok, amiért nem nézek mást a 24 óráson kívül, mert biztosítani szeretném, hogy minden figyelmemet, időmet és mentális készségeimet az IndyCar programomra szánjam, és arra, ami ott történik.”

„Ez egy vízválasztó év számomra sok szempontból, a többi dologra a jövőben visszatérek. De jelenleg nincs a láthatáron semmi ilyesmi.”

Rossi utolsó évét tölti ki jövőre az Andretti Autosporttal kötött szerződéséből. És mivel a csapat az utóbbi két évben nem habozott megválni a pilótáitól, kérdéses a maradása.

„Tanulnom kell a hátrányomból, ahol nem vagyok elég jó. Őszintén, minden 2020-ban kezdődött. Jött az aeroscreen, ami megváltoztatta, hogyan kell vezetni, valamint a beállításokat is felülírta. Megváltozott a versenynaptár is, kevesebb teszteléssel és gyakorlási idővel, ennyi volt. Az év második felében megtaláltuk az irányt, pár dolgot, ami jó volt.”

„Valamennyire összeraktuk, mit kell változtatni az addig futamgyőztes beállításokon az aeroscreen miatt. Így nagy reményekkel érkeztünk meg 2021-re, amiben én is hibás vagyok. Úgy mentünk neki, hogy ’Oh, mi mindent kijavítottunk, innen könnyű lesz, megvan a megoldás, nyerni fogunk’, de ez nem a jó hozzáállás.” nyújtott visszatekintést a múltba Rossi.

„Most is voltak pozitív jelek, de jövőre – kizárólag jövőre – a bajnokság nem releváns. Annyit kell elérnünk, hogy visszatérjünk a győztesek közé. Úgy jelenjünk meg a pályán, hogy élvezzük, amit csinálunk, és nem azon gondolkozunk, mi történik majd szeptemberben [amikor eldől a bajnokság].”

„Fogadd el, amit kapsz, és ez álljon győzelmekből és dobogókból. A többi – és ez klisés dolog – elrendezi majd magát. Őszintén, már két éve nem nyertünk, ezt kell megváltoztatnunk, elhagyni a múlt negatív dolgait.”