vasárnap, április 14, 2024

Rossi: „Még egy kör érdekes lett volna”

Dátum:

Megosztás:

Az Andretti Autosport versenyzője, Alexander Rossi, aki a második helyen végzett Belle Isle-ben, úgy véli, hogy még egy körre lett volna szüksége ahhoz, hogy Will Power-t legyőzze.

- Reklám -

Rossi a tavalyi portlandi futam óta először állhatott dobogóra, miután a 11. helyről rajtolt, és egy bevállalós háromkiállásos stratégiát követett. Az első körökben felkapaszkodott a hatodik helyre, de már a 4. körben kilátogatott a pitbe, hogy eldobja az alternatív keverékű gumikat, így a verseny hátralévő részét a feketéken tölthette.

- Reklám -

A stratégia jól bevált, mert a 24-26. kör környékén újra a negyedik helyre került, miután azok is megkezdték a kiállásokat, akik mindössze kétszer terveztek a pitbe jönni az egész futam alatt. Ezt követően megelőzte Alex Palout és Scott Dixont is, akik a középső stintjüket az alternatív keverékkel teljesítették, mielőtt a 46. körben, 19,4 másodperces hátrányban Power mögött, utoljára a pitbe állt.

Power utolsó a kiállását követően, 20 körrel a vége előtt 16 másodperccel vezetett, és ez éppen elég volt ahhoz, hogy végül 1 mp előnnyel győzni tudjon.

- Reklám -

Azt hiszem, még egy körrel több lett volna igazán érdekes” – mondta Rossi az NBC-nek. „De meg kell dícsérni a #12-es srácokat és Willt azért, amit tettek. A végén nagyon nehéz lehetett kitartani.

Hatalmas köszönet a #27-es Hondán dolgozó fiúknak, elképesztő volt. Ismét egy csodálatos autóval jöttünk ide, de nem sikerült megszereznünk a győzelmet. Ez egy jó javítás volt a tegnapi naphoz képest; a stratégia remek volt. Elfogadjuk.

Rossi immár 44 versenyen van túl győzelem nélkül, és már biztossá vált, hogy eligazolt az Arrow McLaren SP-hez.

Arra a kérdésre, hogy lát-e még esélyt a bajnoki cím megszerzésére, most, hogy a pontversenyben a hetedik helyen áll, így válaszolt: „Igen, ez a csapat és én, mint ember, megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot. Nem érdekelnek a külső tényezők. Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, és megyünk tovább előre.” – zárta gondolatait Rossi.