vasárnap, április 21, 2024

Power meglepő kijelentést tett bajnoki címe után

Dátum:

Megosztás:

Will Power egyelőre nem igazán tud örülni bajnoki címének, annyira stresszes volt a szezonzáró laguna secai versenye.

- Reklám -

Will Power 2014 után második bajnoki címét szerezte meg, miután a Laguna Secában rendezett szezonzárón a harmadik helyen végzett Álex Palou, és Josef Newgarden mögött.

- Reklám -

A szezon előtt a feleségem azt mondta nekem, hogy meg fogom dönteni Mario Andretti rekordját, és meg fogom nyerni a bajnoki címet. Tényleg ezt mondta nekem. És ez óriási önbizalommal töltött el” – nyilatkozta Power, miután kiszállt a kocsiból.

„Ember, ez nem volt egy egyszerű nap. Nagyon nehéz volt vezetni. Folyamatosan túlkormányzott volt az autó. A határon voltunk végig. Egyelőre inkább vagyok megkönnyebbült, mint boldog.”

Nem tudom eléggé megköszönni a Verizonnak, 12 éve velünk vannak, és Roger Penske-nek és a Chevrolet-nek is.”

- Reklám -

Az egész szezonban arra játszottunk, hogy okosan, sok pontot gyűjtsünk. Ezt mondtam Tim Cindricnek is. Nem a nagy győzelmekre játszunk. Hanem a pontokra.

Bár csalódottan nyilatkozott a verseny után, Josef Newgarden egyből gratulált riválisának, és csapattársának, Will Powernek a vserseny után.

Utálom kimondani, de sok szempontból ez egy nagyon kemény év volt” – mondta a 2017-es és ’19-es bajnok, aki idén 5 futamgyőzelmet szerzett, és második lett a bajnokságban. „Szóval örülök, hogy egy kicsit megpihenhetünk a holtszezonban, mert ez egy durva idény volt, sok mély ponttal, és sok csúcsponttal.

Mindannyian nagyon büszkék vagyunk Willre (Power). Az összes csapattag minden egyes autón dolgozik, szóval rengeteg mindenre lehetünk büszkék. Tiszta szívből gratulálok neki!