vasárnap, április 14, 2024

Palou, O’Ward és Herta is F1-es autót tesztelhet

Dátum:

Megosztás:

Míg Herta és O’Ward már korábban tesztelt Forma-1-es autót, Palou-nak ez lesz az első lehetősége, hogy kipróbálja a királykategória autóit.

- Reklám -

A Racer információ szerint Colton Herta jövő héten csatlakozhat az Alpine-hoz egy tesztre a Hungaroringen, hogy további Forma-1-es tapasztalatokat szerezzen, miközben a csapat próbálja kiértékelni a potenciális jelölteket a 2023-as versenyzői ülésre.

- Reklám -

Az Alpine a 2021-es autójával tervez tesztelni a Hungaroringen, amelyen eredetileg a közben McLarenhez igazoló Oscar Piastri vett volna részt eredetileg.

Érdekes, hogy saját akadémista versenyzőin túl Herta is tesztlehetőséget kap az Alpine-tól, tekintettel arra, hogy az amerikai versenyző jelen állás szerint nem ülhetne be hivatalos versenyen Forma-1-es autóba, mivel nincs szuperlicensze.

- Reklám -

Az Andretti Autosport versenyzőjének továbbra is udvarol a Red Bull, amely jövőre Pierre Gasly helyére ültetné be az Colton Hertát, cserébe pedig Gasly-t elengedné az Alpine-hoz.

Bár a francia konstruktőr szeretné nyitva tartani a lehetőségeit, ha Herta vezethetne, az bizonyítékot szolgáltathatna a potenciáljáról a többi, F1-es ülésre pályázó szuperlicences versenyzővel szemben, és a Red Bullnak is lehetővé tenné, hogy további betekintést nyerjen a jelenlegi szintjébe a legújabb gépekkel.

Ugyanitt érdemes megjegyezni, hogy a McLaren Barcelonában tart majd egy hasonló, régi autóval rendezett tesztet, ahol Pato O’Ward mellett a Ganassinál maradó, de az F1-es tesztekre engedélyt kapó Álex Palou fog vezetni.