vasárnap, április 14, 2024

Óriási gumiproblémák okoznak gondot a versenyzőknek

Dátum:

Megosztás:

Néhány IndyCar-pilóta arra panaszkodott a pénteki indianapolisi IndyCar kvalifikáció után, hogy inkonzisztensek voltak a Firestone abroncsok.

- Reklám -

Conor Daly a leggyorsabb időt érte el a kvalifikáció első szakaszának 1. csoportjában, de csalódott volt, hiszen a következő szett Firestone lágyabb guumiján miatt 0,2 másodperccel lassabb volt a Q2-ben, annak ellenére, hogy az aszfaltcsík állapota javult.

- Reklám -

Alexander Rossi, aki második lett az időmérőn, egyetértett kollégájával.

Azt hiszem, sajnos mindannyiunkat megéget ez az év egy pontján. Úgy értem, ez egy dolog, létezik, és frusztráló, amikor megtörténik” – mondta az Andretti Autosport versenyzője a Firestone gumikról.

- Reklám -

A Firestone a legtöbbször nagyon jó munkát végez, de kétségtelenül voltak következetlenségek, amelyek felbukkantak, különösen a piros gumikon, az elmúlt néhány évben.

Rossi leendő Arrow McLaren SP-Chevrolet csapattársa, Pato O’Ward megjegyezte, hogy hasonló problémákkal találkozott „idén és tavaly is”.

Soha nem tudhatod, mikor történik meg, és ez nyilvánvalóan mindig szerencsétlen találkozni ezzel. Nem válogat, mindenkivel megtörtént már. Mindenki ugyanabban a csónakban evez.

A 2,439 mérföldes Indianapolis épített pályán a probléma okának megfejtésélt az is nehezíti, hogy „ez a hely annyira érzékeny a hőmérsékletre, és érzékeny arra, hogy a hét melyik napja van a jelek szerint!” – mondta Rossi.

O’Ward, akinek az autója borzasztó volt a reggeli edzésen és a kvalifikáció 1. körében, teljesen meglepődött, hogy bekerült a Q2-be, és végül a Firestone Fast Six-be.

Rámutatott, hogy egy olyan autó, amely jól kezelhető a Firestone pirosakon, azt jelenti, hogy a Firestone feketéken, a keményebb elsődleges keverékű abroncsokon rosszul fog szerepelni, és fordítva.

A probléma számunkra, legalábbis a múltban, mindig az volt, hogy az egyensúlyodat a feketéken elég keményen fel kell borítani ahhoz, hogy a piros gumikon gyors legyél” – mondta O’Ward.