hétfő, március 4, 2024

Hivatalos: IMSA Sportautók fognak versenyezni Indianapolisban!

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA Sportautó bajnokság jövőre visszatér az Indianapolis Motor Speedwayre, jelentették be pénteken a széria és a pálya képviselői.

- Reklám -

Az IMSA WeatherTech SportsCar Championship jövőre visszatér Indianapolisba egy önálló esemény keretében, amely egy Michelin Pilot Challenge futamot is magába foglal majd.

- Reklám -

A pénteken bejelentett „IMSA Battle on the Bricks” egy 2 óra 40 perces IMSA bajnoki futamot tartalmaz majd, amelyet 2023. szeptember 17-én, vasárnap rendeznek majd meg.

Az esemény, amely a Speedway Roger Penske általi megvásárlása óta pletyka tárgyát képezte, úgy tudni, hogy a 2023-as naptárban Mid-Ohio helyére kerül be, bár ezt a széria még nem erősítette meg.

- Reklám -

Közben 2024-re és 2025-re terveznek egy hosszabb távú versenyt is a bajnokság számára.

Az Indianapolis Motor Speedway szent terep az autósport világában, és megtiszteltetés számunkra, hogy az IMSA bajnokság visszatérhet az Indianapolis Motor Speedway-re” – mondta John Doonan, az IMSA elnöke.

Az IMSA és az Indianapolis Motor Speedway vezetése között már jó ideje kölcsönös az érdeklődés és számos beszélgetés folyt arról, hogy a prémium hosszú távú sportkocsiversenyek márkáját visszahozzuk az Indianapolis Motor Speedway-re.

Mivel 2023-ban egy izgalmas új korszakot indítunk el, és a GTP-t vezetjük be a prototípusok csúcskategóriájaként számos más sikeres kategóriánk és szankcionált sorozatunk mellett, az időzítés megfelelő ahhoz, hogy jövő ősszel egy teljes hétvégén át tartó akciódús versenyt rendezzünk Indianapolisban

Ez az esemény lesz az első IMSA bajnoki futam az Indianapolis Motor Speedway-en 2014 óta, amikor Christian Fittipaldi és Joao Barbosa a Corvette DP-vel győzelmet aratott az Action Express Racing számára.

Ezt megelőzően 2012-ben és 2013-ban két kiadást rendeztek Grand-Am néven, mindhárom esemény a Brickyard 400 hétvége részeként zajlott.