csütörtök, február 22, 2024

Newgarden Grosjeannak: Üdv az IndyCarban, itt így versenyzünk!

Dátum:

Megosztás:

Josef Newgarden semmi kivetnivalót nem talált abban, ahogy három autót előzött egyszerre Nashville-ben, és közben kiütötte Romain Grosjean-t.

- Reklám -

Az aranyszabály – Josef Newgarden meglátása szerint – alkalmazásra került akkor, amikor Romain Grosjean-t előzte Josef Newgarden a vasárnapi nashville-i verseny hajrájában.

- Reklám -

A néhány körrel a vége előtt történt újraindításkor Newgarden sokkal frissebb gumijain egy mély féktávot vett, megelőzött két autót, és egy harmadik mellé is beért – ez volt Grosjean.

A francia versenyző próbálta elkerülni a balesetet, de nem tudott mit tenni, így a két autó összeért, és a 28-as Andretti Autosport autó a falban kötött ki.

- Reklám -

Szép; szép” – mondta Grosjean a rádión, mielőtt kimászott és dühösen gesztikulált Newgardennek, amikor a következő körben a mezőny elhaladt mellette. Később egy kicsit higgadtabban értékelte a helyzetet.

Nagyon csalódott vagyok Newgarden mozdulata miatt, ami véget vetett a versenyünknek, de ez van” – magyarázta Grosjean.  „Azt hiszem, a pozitívum az, hogy egész hétvégén nagyon gyors autónk volt.”

Válaszában Newgarden egy kicsit a „Tedd másokkal azt, amit szeretnél, hogy veled tegyenek” mondást idézte, amikor Grosjean előzéséről kérdezték.

Grosjean idén néhány alkalommal – a mezőny többi tagja szerint – túl agresszívan versenyzett.

Nos, teljesen mellette voltam, talán még egy kicsit előtte is” – mondta a Team Penske versenyzője.

„Ilyen az IndyCar, milliméterek döntenek. Még jó, hogy én előztem őt, mert biztos vagyok benne, hogy ő ugyanígy kilökött volna. Ezen a pályán egy embert nem szeretnél a tükrödben látni, és az ő.”

Egy olyan versenyen, ahol 26 autóból 13 nem ért célba – többnyire ütközés miatt – Newgarden szerencsésnek érezte magát, hogy a hatodik helyen, ép autóval szakította át a célvonalat.

Ilyen az utcai pályás versenyzés” – folytatta. „Mindenki nagy agresszív. És ha nem vagy agresszív, akkor téged fognak kiütni. Ezt elég gyorsan meg kell tanulnod. Nem szeretem, de erről szól ez a játék.